XCO ADVENTURE CUP 2013, 19-22 септември

0


Дата на събитието: 19.09.2013

Сподели

Shares

До 31-ви август феновете на приключенията на открито могат да се регистрират за участие в четвъртото издание на XCo Adventure Cup. Екстремното състезание на България ще се проведе традиционно в края на септември, този път от 19-ти до 22-ри.

Колоезденето, което се превърна в носене на велосипеди в калта

Регистрацията е отворена за всеки, който има добра физическа подготовка, умее да работи с карта и компас и да се придвижва сигурно в планински терени. Регламентът изисква и основни познания в скално катерене, спускане на рапели, колоездене, плуване и гребане. Всички екипи са от двама души, като изключително се залага на партньорството – никой не може да финишира сам, нито да се отделя от съотборника си на повече от 100 м по време на надпреварата.

Екстремното състезание на България, XCo Adventure Cup вече е включено и в календара със събития на международната мрежа за екстремни спортове – www.sleeepmonsters.com

Очаква се участие на близо 40 български и чужди отбори, като за ранна регистрация е предвидено намаление от таксата за участие – до 31 юли тя е 50 лв за участник. След това, за да застане на старта, всеки състезател ще трябва да заплати по 75 лв.

XCo Adventure Cup 2012: Плуване в езерото Липник край Русе

В рамките на 3 дни спортистите ще трябва да преминат дълго над 200 км трасе някъде из страната. Подробностите за маршрута ще се пазят в тайна до самия ден на състезанието, предварително ще бъде обявен само регионът на маршрута. За успешното провеждане на състезанието са ангажирани съдийски екип от професионални алпинисти, спасители с дългогодишен опит, както и водещи български фотографи в спортовете на открито.

Основни спонсори на проявата в края на септември са водещи марки, производители на екипировка за екстремни спортове: Silva, Gerber, Scarpa, Ryders, GoPro, DirectAlpine, Ortik, BlueIce.

Регламент, видео и снимки от XCo Adventure Cup 2012, 2011 и 2010 можете да намерите на уебстраницата на състезанието http://www.adventure cup.xcosports.com.

XCo Adventure Cup 2012: Ориентиране и преминаване на река

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.