Почина 12-годишният катерач Тито Траверса

0
 

Сподели

Shares

След катерачен инцидент почина Тито Траверса – 12-годишното италианско дете-чудо.

Тито Траверса

Тито е починал след тридневна борба за живота си във френска болница в Гренобъл. Инцидентът е станал по време на изкачване на маршрут с категория 6b, който Тито е използвал за загрявка. След изкачване на маршрута, малкият катерач е паднал и се е наранил тежко.

Още не са ясни подробностите за инцидента. Според някои източници Тито е закачил погрешно по-голямата част (8) от 12-те примки по маршрута и затова не е било овладяно падането. Предполага се, че примките не са били закачени правилно към карабинера и се е получило скъсване на част от устройството.

В катерачния лагер, по време на който е паднал Тито, са участвали 10 деца и трима възрастни. Тито е бил без родителите си.

Траверса беше млад, талантлив феномен в катеренето. Той е роден в Ивреа, Италия. Тито изкачи първите си маршрути 8b+ още на 10-годишна възраст, а само два дни преди инцидента, е изкачил и четвъртия си 8b+ на популярното катерачно място със скали от варовик – Orpierre във Франция.

Смъртта на Тито е широко обсъждана в катерачните среди и се превърна в повод на много дискусии и спорове за безопасността при катерене.

Почивай в мир, Тито!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.