Англичаните доминираха на Borovets Open Cup 2013

0
 

Сподели

Shares

137 от най-добрите байкъри в Европа и от България взеха участие в най-авторитетното състезание по планинско колоездене – Borovets Open Cup 2013. В продължение на три дни участниците дадоха най-доброто от себе си и показаха завидна класа и умения.

Borovets Open Cup 2013

В оспорвания клас UCI 1, победата извоюва англичанинът Роб Смит, като втори и трети останаха неговите сънародници Alex Bond и Gregory Brunache. С невероятен финален спринт Смит успя да грабне победата. От българското участие в тази категория предна позиция спечели Росен Ковачев финиширайки 7-ми. 30 участници стартираха в авторитетната категория, като разликите във времената бяха през няколко секунди.

В състезанието взеха участие байкъри от Англия, Испания, Италия, Франция, Румъния, Украйна и България.

В отделните категории победителите са:

Women 15+
1. Ани Томева / спортен клуб Свободно измерение/,
2. Ева Димитрова / Чета ++/
3. Kateryna Bir.

Hard Tail (HT)
1. Траян Танев (Зарата)
2. Димитър Мънев
3. Иван Радев ( Свободно измерение)

Ветерани
1.Добри Добрев (Champion Racing Team)
2.Dimitrescu Daniel (Troy Lee Designs)
3.Paul Tosca

15+ /Junior/
1.Павел Георгиев (Underground Riders)
2.Мартин Вoйнов
3.Симеон Вълков (СК Боровец)

Men Open 17+
1. Ianosiu Radu (Cheile Gradistei)
2.Димитър Гайдов (True Riders)
3.Христо Тодоров(True Riders)

Отлична оценка за организацията даде комисарят на Международната федерация по колоездене Дразен Оресцанин. Хърватинът определи трасето в Боровец, като едно от най-добрите в Европа и беше категоричен, че курорта може да приеме състезание от световна купа, дори и да бъде успешен домакин на Световно първенство.
Над 2000 човека през всичките дни дойдоха да гледат финалите, а състезанието премина без сериозни инциденти, въпреки падналия дъжд в последните часове. Наградите бяха предоставени от Бороспорт, Max Bike, Sprint, Siven, Mucky Nutz и хотел Рила.

„Щастлив съм от първото място, много трудно състезание. Всички бяха много подготвени и с радост бих дошъл в България, защото за мен Боровец е едно от най-прекрасните места за каране. Въпреки дъжда, организацията ви беше отлична и ще споделя моите впечатления на приятели си в Англия, а и в цяла Европа.” – заяви Роб Смит.

Borovets Open Cup 2013

На 19 август в Боровец ще се проведе първият професионален курс за планински колоездачи, като обучаващи ще бъдат част от елитните състезатели взели участие в днешната надпревара.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.