Хайнрих ван ден Берг: Да заснемеш дивата природа

0
 

Сподели

Shares

Хайнрих ван ден Берг е признат като един от най-добрите в заснемането на дивата природа. Фотографът е обиколил много от най-дивите кътчета на планетата, за да запечата неповторими кадри.

Heinrich van den Berg

Heinrich van den Berg

Тези редки създания, наречени Sifakas Verreaux, се срещат само в южната и югозападната част на остров Мадагаскар. Когато Хайнрих се натъкнал на група от тях, хранещи се в дърветата, той бил много впечатлен от изключителния начин, по който скачали от едно дърво до друго. „Тези животни извиват гърбовете си и след това се завъртат във въздуха, за да се приземят перфектно на следващия клон“, разказва Хайнрих.

Heinrich van den Berg

Хайнрих е базиран в Южна Африка и любимите му теми са природата, околната среда и пътешествията. Той е прекарал много години в Африка, заснемайки дивите животни и природната красота на континента.

Heinrich van den Berg

През 1998 г. Хайнрих ван ден Берг напусна работата си като строителен инженер, за да се превърне във фотограф на дивата природа на пълен работен ден. Оттогава той пътува по света, снимайки дивата природа, култура и приключения с уникалното си художествено око.

Heinrich van den Berg

В своя опит да разкаже една история във всяка снимка, той е изкачил ледените вулкани на Аржентина и Чили, проследявал е застрашени горили планините в Руанда, търсел е редки хамелеони на Мадагаскар, скитал е из свещените храмове на Камбоджа, обикалял е горите на Борнео и Суматра, за да снима неуловим орангутан.

Heinrich van den Berg

Хайнрих е първият фотограф, печелил наградата Eric Hoskings на Wildlife Photographer BBC за годината в продължение на две последователни години. Ван ден Берг също е победител и в международния фотографски конкурс Camel Trophy фотографски конкурс.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.