Емо Робота за уейка и „Hipnose“

0
 

Сподели

Shares

Номер 1 в Европа и трети в света по уейкборд – неоспорими факти, които записваме в 360° файла на Емил Цолов-Робота. Да добавим още – про модел дъска на сръбската фирма ROPE със запазената марка „Emil Tzolov”. И накрая – главен оператор в филма “Hipnose”, посветен на екстремния спорт.

Какво е да си „робот” във водата? Не ръждясваш ли?
Ха, рано или късно всичко ръждясва. Засега съм само леко корозирал.

Осъзнаваш ли, че си лицето на уейкборда у нас? Какво ти струва това?
Започнах да карам през 2001 и оттогава досега всичките си заработени пари съм вкарвал в пътувания по състезания, карти за каране, оборудване и т. н. Платил съм и доста операции, последната от които е от преди месец. Като цяло обаче болката не е повече от щастието, което съм получил от уейка.

Ти си главен оператор и един от карачите във филма „Hipnose“. Как се снима такава динамика и то във водата?
Снимането на уейкборд не е лесна работа, ако не си уейкбордист. На мен не ми беше трудно, защото се познавам добре с всички карачи във филма, знам как карат, познавам всичките им трикове и предварително бях подготвен какво, къде и как да снимам. Във филма използваме джет, с който проследяваме карачите. Необходим е перфектен тайминг, план на работа, координация и т. н. Много от карачите се стряскат от това, че към тях са насочени няколко камери, притесняват се и започват да падат. Има голяма разлика от това да караш пред камерата и да снимаш. Аз лично предпочитам да съм сниман.

Филмът “Hipnose” събира 15 топ уейкбордисти и един уейкскейтър. Сниман е в Анталия, където е един от най-добрите уейк паркове в света. Основната идея на лентата е да популяризира прекрасното място „Hip-Notics”, след това да покаже, че уейкборд филми с най-добрите карачи на света не се правят само в Америка, а и на Балканите. Музиката е избрана по предложения на карачите и от изпълнителния продуцент на филма Вукашин Чупич „Вуле”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.