Грозните животни също трябва да бъдат спасявани

0
 

Сподели

Shares

Simon Watt – създател на Обществото за защита на грозните животни, е сред хората, борещи се за правата на неоправданите. Той многократно е изразявал позицията си, че природозащитните организации трябва да спрат с PR-а, демонстриращ загриженост само за пухкави, симпатични животни, а да се обърне внимание и на не толкова лицеприятните създания, заплашени от изчезване.

Дългоноса маймуна

Граблива птица

В свое интервю Simon Watt казва, че е отегчен от хората, които изглежда се грижат само за харизматични големи животни като пандите и тигрите. По негово мнение това е малко скучно и безотговорно като се има предвид колко много видове са на ръба на изчезване, но не се говори за тях.

Blobfish

Обществото за защита на грозните животни, чиито представител е Simon, се бори за защитата на естетично дискриминираните създания. Подходът, който е избрало обществото е прост – хумор!

Организацията, защитаваща грозноватите животни, е инициирала поставянето на театрална комедия. Участниците в представлението имат по 10 минути да влязат в ролята на застрашен вид, но от не най-лицеприятните. След представлението публиката гласува, а победителят става талисман на регионалния клон на организацията.

Star Nosed Mole

Сред по-интересните видове, които организацията се бори да спаси, са срамните въшки (да, те са на изчезване!), калмарите (устата им се намира на корема) и канадския синьо-сив плужек (има цвят на смърф).

California Condor

Кои животни са грозни и кои не обаче си е въпрос на виждане. Всеки човек намира красивото в различни неща, а някои вероятно дори в срамната въшка.

Маймуна със среден пръст

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.