„Искам никога да не порасна” – горски приключения за възрастни

0


Дата на събитието: 14.07.2013

Сподели

Shares

Приключенска програма насочена към тези от вас, които са запазили рошавия пакостник в себе. Действието се развива в горите и езерата около Беглика. Времето е между 14 и 19 юли. Организатор е Байкария. Краен срок за записване – 6 юли.

Беглика

ПРОГРАМА

Ден 1. Участниците пристигат в местността “Беглика”, където ще бъдат “натоварени” на високопроходим автомобил и съответно ще потеглят в неизвестна посока. Всеки участник ще има право да носи по една малка раница, която съдържа не повече от пет предмета, които всеки избира за себе си. След като достигне до крайната точка групата ще получи първата си задача, а именно да се ориентира в полигон и да намери определен брой точки. В зависимост от успеха, който постигне групата ще получи съотвения брой “благини” – план-карта за следващия ден, платнище за импровизиран бивак, допълнителна храна и напитки.

Ден 2. През този ден групата трябва да се придвижи до следващата определена за нощувка местност. За целта те ще получат карта с нанесени на нея точки, които трябва да бъдат открити и преминати за определено време. По време на придвижването ще бъдат направени няколко екипни игри и ситуационни задачи. При успешно справяне с поставените задачи участниците ще получат допълнителни екстри като достъп до основния багаж, палатки и т.н.

Ден 3. Този ден е посветен на колоездене и още нещо. След вътрешна дискусия групата се поделя на две. Ползвайки колела, едната част от групата има за цел да отиде до най-близкото населено място и да открие лицето “Х”, което да им предаде половин карта с нанесени маршрут и задачи за следващия ден. Втората част от групата ще има за цел да се включи в работата на местно семейство, в резултат от което може да получи втората част на картата.
Вечерта двете групи се събират на предварително уточнено място и дискутират задачите за следващия ден.

Ден 4. Първата задача за деня е да бъдат открити лодките, които очакват срити в някой от заливите на езерото. След като тази задача бъде решена участниците ще имат за цел да открият поредица от точки разположени на различни места в езерото. Успешното решаване на тази задача ще им позволи да си набавят необходимите материали за създаването на бивак на големия остров в средата на езерото.

Ден 5. Деня на големия Пикник. През този ден участниците плават до Чатъма и се отдават на заслужена веселба, чиито мащаб ще зависи от цялостното представяне на групата.


Ден 6.
Свободен ден на Чатъма – всеки може да прави това, което му се иска – колела, лодки, въжена градина или просто излежаване на кея.

Беглика

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.