Каяк в бързи, бели мексикански води

0
 

Сподели

Shares

„Това е критичният момент, в който или всичко отива надобре или става много зле“, казва екстремният каякар Тайлър Брад по повод на снимката от спускането си по 20-метровия водопад Томата 1 в Тлапакоян, Мексико.

Tim Kemple

За каякари, минаващи водопади е много важно да се приземят точно където и както трябва, първите гребвания след падането са най-важни.

„В момента на снимката съм се фокусирал върху създаването на правилния ъгъл на приземяване. Част от красотата на гребането в бурни бели води и водопади е отделянето на мислите и интеракциите с чистотата на природата.“

По време на десетдневната експедиция по мексиканските реки, каякарите Тайлър Брад и Ерик Бумър имали антураж от талантлив екип от режисьори, които създали късометражния филм Cascada.

За Брад, поставил световен рекорд на 58-метров водопад Палус във Вашингтон през 2009 г. и след това счупил гръбнака си на 30-метровия водопад Абикуа през 2011-та, пускането на този мексикански водопад има особено значение. „Счупването на гръбнака ми натисна бутона за нулиране на спусканията по водопади. Трябваше да започна отново отначало и да работят до дупка“, отбелязва Брад – ненадминат авантюрист, който сега планира околосветско плаване.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.