Кампания CATCH AND RELEASE със Stinky Socks

0
 

Сподели

Shares

Catch and Release представя Димо Петков, един от създателите на Stinky Socks, по време на двудневен къмпинг в Стара планина. Видеото е за стар метод на ловене на риба, при който всеки прави сам своя въдица от пръчка в гората.

CATCH AND RELEASE

Тази икономична идея се ражда преди години, за да могат бракониерите да ловят риба в забранените райни. Тъй като не можели да се разхождат с въдица в ръка, започнали да си я правят сами в гората от лескови дръвчета и малки такъми, скрити дълбоко в тайни джобове.

Въдиците се правели лесно, но най-доброто им качество било, че бракониерите можели да скрият готовата въдица в гората и да я използват отново следващия път. Единственият недостатък на този начин на риболов бил, че са доста по-трудни за употреба. Ако искали все пак да хванат нещо, бракониерите трябвало да се научат да бъдат изключително тихи и незабележими, докато се крият зад дървета и камъни.

Въпреки трудностите методът се радвал на популярност заради абсолютната свобода и заради усещането да бъдеш част от природата. Сигурно затова той все още е жив, а може би и заради това, че във време на правила, пароли, джаджи и интернет, все още има начин да създадеш сам устройство, което работи.

Ако искате да опитате този метод, трябва първо да си намерите младо лесково дръвче, от което да направите пръчка. Обелете я внимателно и я изсушете на огън. Той ще я направи по-гъвкава и здрава. Освен това се постига един камуфлажен ефект, с който въдицата е по-незабележима от рибата. Вържете кордата за единия край, като оставите толкова дъга корда, колкото е дълга самата пръчка. На края завържете кукичката и парче олово за тежест. Тъй като пъстървата е хищник, трябва да сложите ествествена стръв.

Сега просто трябва да познавате добре реката, където искате да ловите риба, да се упражнявате милиони пъти и всичко ще е наред. А ако не ви се занимава, просто гледайте видеото.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.