Велосипеди от стари автомобили

0
 

Сподели

Shares

Нов живот за старите вещи. Идеята не е нова, но хората, стоящи зад проекта Bicycled, са решили да я приложат по интересен начин. Те рециклират захвърлени автомобили, правейки велосипеди от тях.

Bicycled

Тази концепция е толкова поетична, че не е изненадващо, че проектът е създаден от творческа агенция – Lola от Мадрид.

Както се вижда от видеото, Bicycled не могат да се оплачат от недостиг на части от стари автомобили, за да бъдат изработвани уникални, функционални и красиви велосипеди. Металното тяло се използва за рамка на колелото, стоповете се превръщат в светлоотразители, дръжките на вратите стават поставки за седалки… определено има мат’риал.

Рециклираните велосипеди са един от начините да се даде втори живот на старите автомобили, които иначе гният в автоморгите. Друг плюс е, че се намалява търсенето на материали за производство на нови колела. Освен практическата част, рециклираните велосипеди са уникални произведения на изкуството. Тези колела са по-близо до изкуството, отколкото до масовото производство.

Bicycled

Велосипедите все още не са в продажба, но можете да добавите името си в списъка на чакащите…подобно на родителите си, чакали в списъци за Трабант или Москвич. Друг вариант е, ако не ви се чака, да хванете стария Москвич на дядо си и да спретнете уникално колело от него.

Bicycled

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.