„Вятър и вода“ в косите

0
 

Сподели

Shares

Вятър и вода

„Вятър и вода“ е ветроходен клуб, предлагащ пътешествия с ветроходна яхта, обучения по ветроходство и мореплаване, участие в регати за ветроходци и новаци, както и кратки плавания на язовир и море.

Ветроходството е адреналин, скорост, еуфория, чувство за свобода, чувство за мимолетност и вечност. Плющене на ветрила, водни пръски, отблясъци… Плаването е спокойствие, наслада, медитация, забрава, магия. Игра на птици и риби, залези, сумраци, изгреви, облаци, дъги… Ветроходството е наука. Сили, площи, обеми, вектори, моменти, формули. Ветроходството е откривателство – нови хоризонти, нови земи, нови предизвикателства, нови постижения, нови граници, нова тръпка. Ветроходството е страст.

Плаването с ветроходна лодка е дейност, която поражда много възможности.

Ветроходните планове на „Вятър и вода“ включват програми с акцент върху плаването като изживяване – без да са необходими някакви специални умения. Има и програми с акцент върху обучението – без ограничения в уменията на екипа. А има и програми, които съчетават от двете.

Някои от интересните неща, които можете да правите, събирайки вятър и вода в косите са:

– Пътешествия по море с ветроходна яхта, които могат да бъдат: плаване около остров Тасос за уикенда, комбинирано пътешествие от каяк + ветроходна яхта, пътешествие в Егейско море или из Йонийско или Адриатическо море, а може и пътешествие в Тиренско и Лигурско море.

– Обучение по ветроходство: Ветроходно обучение – курсове и практики, неформално обучение по ветроходство, ветроходна практика в Гърция за уикенда или за една седмица, RYA курсове по ветроходство и мореплаване за придобиване на сертификат.

– Ветроходство за деца: ветроходство за ученици, „Млад корсар“, „На острова на съкровищата“, „Пиратски хватки“ – еднодневни или много дневни ветроходки забавления и обучения за деца.

Екипажът на „Вятър и Вода“ си има и своя постоянна база на яз. Искър, къмпинг Ушите – можете да ги посетите и да оптате емоцията им и там.

Вятър и вода

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.