Изкуство и природозащита за кафявата мечка

0


Дата на събитието: 21.06.2013

Сподели

Shares

Природозащитните каузи и уличното изкуство – ръка за ръка. Един проект на момчетата от графити група „140идеи“ заедно със сдружение за дива природа „Балкани“ – под наслов „Да обикнем кафявата мечка в България“ е част от програмата на фестивала Sofia Design Week 2013. По време на целия фестивал момчетата ще преобразят фасадата на столичното 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри“ на булевард Ситняково. Рисунката ще е с внушителните размери 20х20 метра и всеки може да мине и да наблюдава процеса от 21 до 27 юни включително.

Кафява мечка

На 28-ми юни (петък) ще бъде официално открит графити стенописа с лекция в самото училище от страна на Диана Златанова от сдружение за дива природа „Балкани“ на тема „Кафявата мечка – позната и непозната“.

Идеята на проекта е да запознае широката публика по един по-нестандартен начин с проблемите, които кафявата мечка среща в България и да я представи в по-добра светлина, като задължителен горски обитател на нашата страна, от който не трябва да се плашим, а да обичаме повече.

Кафяви мечки съвсем до скоро е имало и на Витоша, което прави градът ни единствената столица в Европа с популация на мечки – повод за гордост, който предплага по-позитивно отношение към тези създания.

Какво: Гигантски графит на тема „Да обикнем кафявата мечка в България“
Кога: от 21ви до 28 юни. Лекция за мечките на 28 юни 11:00 в кино залата на 23СОУ
Къде: 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри“ булевард „Ситняково“, почти на кръстовището с булевард „Мадрид“
Кой: графити група „140идеи“ и сдружение за дива природа „Балкани“

Процеса на рисуване ще бъде заснет и монтиран от Марин Кафеджийски и Владислава Попова, като крайното видео ще бъде озвучено специално от група I/O. Очаквайте още информация за прожекцията на видеото, както и сякаква текуща информация за проекта на страницата на „140идеи“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.