Европейска купа по спортно катерене – боулдър за юноши и девойки, 29 – 30 юни

0


Дата на събитието: 29.06.2013

Сподели

Shares

Европейската купа по спортно катерене – боулдър за юноши и девойки (BOULDER EUROPEAN YOUTH CUP) ще се проведе на 29-ти и 30-ти юни в Боулдърленд.

В състезанието се очаква да се включат над 100 състезатели от 17 страни, разделени в три възрастови групи.

Европейска Купа по Болдър за младежи в Болдърленд

Дисциплината боулдър за юноши и девойки е сравнително нова за тези възрастови групи. Въведена е за първи път преди две години, като през 2011 г. и 2012 г. се провеждат по два кръга за Европейската купа. Нарастващият интерес към тази дисциплина води до провеждането през 2013 г. за първи път на Европейско първенство по боулдър за юноши и девойки, където взимат участие 234 състезатели.

Състезанията за Европейската купа през 2013 г. ще са в три кръга, като първият е в София, а другите два във Франция – на 22-23-ти юли в Аржентиер, и на 12-13-ти октомври в Лавал.
Боулдърленд
В дисциплината боулдър целта е да бъдат преодолени определен брой маршрути – 8 в квалификациите и 3 във финала, като всеки състезател има право на определен брой опити. Боулдър-маршрутите са с неголяма височина – 3-3.5 метра, но с много голяма трудност. Катери се без осигуровка. Целта на всеки състезател е да изкачи колкото се може повече боудъра от колкото се може по-малко опити.

Катеренето на ниски стени – боулдъри добива все по-голяма популярност през последните години, давайки възможност на катерачите да демонстрират техника, физическа подготовка и логическо мислене при преодоляване на маршрутите.

Комбинация от екстремен спорт, желание за победа и добро настроение очаква всички посетители в Boulderland, които искат да следят на живо двата дни на състезанието.

Програма:

29-ти юни, събота
9:30 – 20:00 ч. – квалификации

30-ти юни, неделя
10:00 – 15:00 ч. – финали
15:30 ч. – награждаване и закриване

Организатор на събитието е Българската федерация по катерене и алпинизъм с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, а оновен партньор е Walltopia.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.