Полицейска акция „Велосипедист“ в София

2
 

Сподели

Shares

Столичната пътна полиция започва акция, наречена „Велосипедист“, съобщиха от МВР.

Целта на акцията е полицаите да следят за изправността на велосипедите, за това дали те имат светлоотразители, както и за спазване на правилата на движение по пътищата. Колоездачите трябва да се движат възможно най-близко до дясната лента за движение.

Велополиция

Велосипедистите ще бъдат проверявани за алкохол и наркотици. Полицията ще има право да спира и колоездачите, които се движат по пешеходни площи, карат успоредно с друг колоездач, или в групи.

От началото на годината до момента са станали 26 пътни инцидента с участие на велосипедисти, в 19 от случаите има пострадали. По вина на велосипедисти са станали 12 пътни произшествия. Това показва официалната статистика.

От 360° ви съветваме да внимавате, не само заради изскачащи полицейски палки, но и заради велосипедния етикет и вашата безопасност.

Велополиция

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. От тези 26 инцидента, за повече от половината не са виновни колоездачи. Какво правим с виновните за тях? Също така мама с детенце на велосипед на пешеходната пътека???? Чудят се само нови начини да ни одерат кожите.

  2. А какво прави пътната полиция за хилядите автомобили паркирали в разрез със правилата за движение? НИЩО!!! Дори когато им се обадиш или им посочиш директно нарушителя вдигат безпомощно рамене! Всички сме свидетели на явното толериране на нарушителите в продължение на десетки години. Шефовете на столична пътна полиция, както и общинските полицаи да вземат да прочетат Закона за движение по пътищата и да обърнат внимание на Чл. 101 от Правилника за прилагане, защото явно са го забравили, и после да се разходят с кочан фишове из милата ни столица. Мисля, че ще закърпят бюджета за приходи от глоби за 2 години напред. След като успеят да се преборят с очевидните за всички нарушители, тогава да се занимават с велосипедистите. Малко извън темата, но какво направиха с идиотите с монтирани ксенонови светлини? Отново НИЩО!!! Продължават да ни вадят очите. Само много шум за нищо! Стават смешни с тези тени „акции“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.