Започна записването за маратона “Персенк Ултра”

0


Дата на събитието: 14.09.2013

Сподели

Shares

Започна регистрацията за най-големия ултра маратон в България “Персенк Ултра” в който могат да участват всички активни планинари и бегачи на дълги разстояния. Желаещите да участват има възможност до 31 август да направят регистрация и да запазят място в едно от най-трудните състезания в България.

Персенк Ултра

Всеки с добра физическа подготовка и силна воля може да премери сили с дългото 120 км трасе в сърцето на Родопите. „Персенк Ултра“ е състезание с екстремно дълга дистанция и голяма денивелация (над 5000 метра) в планински терен. Маршрутът стартира от центъра на Асеновград и навлиза в Родопите покрай Асенова крепост. От там преминава през много интересни кътчета в планината, както и селата Добралък и Орехово, заобикаля изцяло връх Персенк, преминава през Чудните мостове и продължава обратно към финала в Асеновград.

Стартът е на 14 септември в 00:00 часа, като участниците трябва да пристигнат на 13 септември за проверка на задължителната екипировка и участие в техническата конференция. Лимитът за преминаване на 120 – километровото трасе е 30 часа, което позволява освен бягащите, така и всички добре подготвени и издържливи туристи да вземат участие в мероприятието. Финалът в Асеновград е на 15 септември в 06:00 часа.

За участниците са подготвени 10 подкрепителни пункта снабдени с вода, енергийни напитки и храни. Част от задължителната екипировка са челник, мобилен телефон, дрехи за топло, студено и мокро време и аптечка за първа помощ. С цел да не се създава допълнителен боклук в планината, на подкрепителните пунктове няма да се дават пластмасови чаши и бутилки, нито ще се толерира изхвърлянето на боклук извън означените за това места. Всеки участник е длъжен да носи персонално шише за вода и чаша за напитки, както и найлонова торба за боклук. Не е бива да се пренебрегва и звънчето (bear bell), тъй като регионът е известен с популацията си от мечки, които не бива да бъдат изненадвани и обезпокоявани.

Приятели и придружители, както и всички желаещи, могат да участват в организираното забавление през деня на 14 – ти септември. Ще се проведе малко състезание в планината с дължина 21 километра с два подкрепителни пункта с напитки. Стартът и финалът са отново на специално изградената арка в центъра на Асеновград.

За най-малките ще се проведат състезания и игри в парка на Асеновград. Те ще бъдат ръководени от професионален детски треньор по програмата на European Athletics.

Организатор на маратона “Персенк Ултра” е сдружение “Български Ултрамаратони”, а техни приятели, помощници и спонсори са: КЦМ 2000 Груп, Община Асеновград, Министерство на Отбраната, National Geographic Channel, Sport Box вносител на марките Salomon и Suunto, Nutrim производител на спортни напитки и храни, TOYOTA TIXIM официален дилър на TOYOTA, изворна вода Персена.

Целият регламент на Персенк Ултра, както и карта и снимки на трасето може да намерите на уебстраницата на състезанието.

Персенк Ултра

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.