Пещерна експедиция „Стенето – Сухата река“, 3-7 юли

0


Дата на събитието: 03.07.2013

Сподели

Shares

Пещерните клубове „Саламандър“ Стара Загора, „Казанлък“ Казанлък и „Приста“ Русе организират експедиция „Стенето – Сухата река 2013“. Мероприятието е включено в календара на Българска федерация по спелеология съобщи (БФСп).

Резерват „Стенето“

Експедицията ще се проведе от 3-ти до 7-ми юли (сряда-неделя) в района на Сухата река, резерват „Стенето“, Национален парк „Централен Балкан“. Лагерът ще бъде на 30 мин. пеша от заслон „Орлово гнездо“.

Основните задачи са проучване на пещерата „Духало“, обход на района и работа в локализираните обекти, картиране на намерените пещери.

Броя участници в експедицията може да бъде ограничен според препоръките на Национален парк „Централен Балкан“.

Всички желаещи трябва да имат планинска застраховка за минимум 1000 лв. и документ за медицински преглед.

Участниците осигуряват сами транспорта си. Лагерът ще бъде палатков и участниците трябва да си носят бивачна екипировка (лагерът е на 1400 м н.в.). Участниците трябва да си осигурят и лична екипировка за проникване в хоризонтални и пропастни пещери. Няма да се допуска използването на ацетиленово осветление (карбитки).

Организаторите ще осигурят колективната екипировка за проникване в пропасти, необходимата техника, паус и милиметрова хартия и някои пособия за картиране.

Информация и заявки за участие на club@sk-salamandar.org или на тел.: 0898657583.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.