Прожекции на „ТЕ ОТЛИТАТ“ в Дом на киното от 7-ми юни

0


Дата на събитието: 07.06.2013

Сподели

Shares

Филмът за дивите птици в България „ТЕ ОТЛИТАТ“ ще можем да видим от 7-ми до 13-ти юни на голям екран в Дом на киното. Дългоочакваният научнопопулярен филм е на режисьора Симеон Цончев.

ТЕ ОТЛИТАТ

Дело на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и „Моно Колектив“, с подкрепата на Фондация Америка за България, лентата представлява разказ за крилатото богатство на страната ни.

„Видовете диви птици, срещани у нас, са над 400 − повече пернати на Стария континент прелитат единствено в небето на Испания” – споделят авторите. Желанието им да споделят своите наблюдения върху това уникално многообразие ги кара да създадат и филм за птиците в България.

Някъде там, в скованите от студ и лед Тюленово и Дуранкулак червеногуши гъски водят неспирна борба за живот. В дебрите на Родопите все още скитат египетски лешояди, едни от най-интелигентните птици в света. Край Бургас ята пеликани се носят като безмоторни самолети над панелните блокове, а женските дъждосвирци живеят в блаженство, обгрижвани от тънкоклюни обожатели сред топлите води на морските лагуни…

„Те отлитат” е с продължителност 40 минути и е подходящ за всички възрасти, включително за деца под 8 години. Можете да гледате филма всеки ден без понеделник в Дом на киното, София.

Програма:

7 юни (петък) − 17:00
8 юни (събота) − 17:45
9 юни (неделя) − 18:00
11 юни (вторник) − 18:00
12 юни (сряда) − 18:00
13 юни (четвъртък) − 17:45

Билети: 5 лв редовни / 4 лв ученици и студенти

Повече за филма – http://monoco.eu/FlyingAway

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.