Как се е променила Земята за 30 години

0
 

Сподели

Shares

Впечатляващи промени в пейзажите по цялата Земя са заснети благодарение на NASA и Google. Изображенията, които обхващат всеки сантиметър от земната повърхност, проследяват случващото се с нашата планета през последните 30 години.

Landsat

Амазония

На GIF изображенията се вижда как с течение на времето сме променили части от Земята до неузнаваемост. Изчезнали са цели езера и реки, „израстнали“ са нови острови в морето край Дубай.

Landsat снимките са направени между 1984 и 2012 г.. Те са превърнати в анимация, изградена от милиони сателитни снимки. Google посочва в тази връзка на своя блог „Вярваме, че тези изображения ни дават най-пълната представа за промяната на нашата планета, която сме имали на разположение досега.“

Дубай

GIF файлове показват някои от най-потресаващите последствия от промяната на климата – топящи се ледници, разрастващи се пустини и изчезващи гори.

Колумбия, глетчер

Landsat има изображения за всяка точка от планетата. Можете да използвате системата, за да видите как се е променил родния ви град, как е било застроено Черноморието или пък как Дубай е навлязъл в морето.

Лас Вегас

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.