Два нови филма за африкански велосипедисти

0
 

Сподели

Shares

Два нови филма за африкански велосипедисти повдигнаха въпроса за това дали господството им в маратонските бягания може да се прояви и в колоезденето.

"Baisikeli: The Story of an African Cycling Team"

Вече много спортни анализатори прогнозират, че се задават нови звезди в колоезденето. Изглежда постиженията на африканците в бяганията на дълги разстояния ще се прехвърлят и в колоездачните надпревари. Интересно съвпадение е, че наскоро излязоха два отделни документални филма за ранните етапи на този процес.

Единият от филмите се казва „Baisikeli: The Story of an African Cycling Team“ и е заснет от малка филмова компания, базирана в Кейп Таун. Филмът разкрива удивителната история на кенийския национален отбор по колоездене.

„Rising from the Ashes“ е името на втория филм за африканско колоездене, заснет наскоро. Действието му се развива в Руанда, където се провежда популярна велосипедна обиколка на страната. Историята на филма отново е свързана с усилията за създаване на национален вело отбор, за професионалните колоездачи, съдбите, загибуте и успехите им.

След двата филма логично идва въпросът: Ще има ли скоро африкански победител в Тур Дьо Франс или друго голямо вело състезание в Европа?

Проследявайки историята на маратонското бягане, няма причина в близките няколко години да не видим африканец победител в обиколката на Франция или пък в световния шампионат по маунтин байк.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.