Прожекция на филма „Витоша“ в Пловдив, 7-ми юни от 19 ч.

0


Дата на събитието: 07.06.2013

Сподели

Shares

Филмът "Витоша" в Пловдив

Филмът „Витоша“ ще бъде представен на фестивал „Улица Отец Паисий – Поведение 2013“ в Пловдив. Прожекцията ще бъде в бар „Фабрик“ от 19:00 ч. Документалният филм е с продължителност 70 минути.

Няма пътешественик, който при пристигането си в София, столицата на България, да не отбележи близостта ù с Витоша. Тя е не само природна забележителност, но и източник на здраве за жителите на града. Чистият въздух се спуска от Витоша към града. Всички ние се катерим по нея – и туристи, и скиори. Да караш ски по склоновете най-високия връх на Витоша – Черни връх, в слънчев зимен ден е невероятно преживяване. Витоша е опасно близо до разрастващата се столица. Тайни договорки между олигарси и властимащи политици застрашават статута ù на защитена зона. Дори в полите ù вече се строи.

„Когато глупостта се ожени за големите пари, се раждат чудовища,” казва един от героите на филма. Парадоксално е, че именно този конфликт провокира най-чувствителната част от поколението на прехода, така че да се създаде гражданско общество в България.

РЕЖИСЬОР: Любомир Младенов
СЦЕНАРИЙ: Иван Попйорданов
ОПЕРАТОР: Орлин Руевски
МОНТАЖ: Любомир Младенов
С УЧАСТИЕТО НА: арх. Христо Генчев, Тома Белев, бай Бичи, Иван Христов, Симеон Арангелов
ПРОДУЦЕНТИ: Галина Тонева и Кирил Кирилов

Вход 3 лв.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.