Традиционно майско велошествие София

0


Дата на събитието: 30.05.2013

Сподели

Shares

Велошествие
6-то велосипедно шествие в София ще бъде на 30-ти май, четвъртък с начален час 18:00 часа.

Велошествието се провежда по случай Световния ден за ходене на работа с колело. Шествието ще стартира от централния вход на Южния парк, при бул. „Витоша“. Маршрутът ще е надалеко, а финалът ще е нависоко – покрива на „Сердика център“, a маршрутът e:

бул. „Витоша“ – бул. „Пенчо Славейков“ – бул. „България“ – бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ (велоалеята) – ул. „Оборище“ – ул. „Черковна“ – ул. „Попова шапка“ – край – Търговски център „Сердика Център“.

Велошествие в София, 2013

Организаторите от „Велоеволюция“ канят всички велосипедисти за 16-та поредна година да превземат софийските улици – с желание за по-велосипеден, по-безопасен и по-хубав град.

Финалът на шествието ще бъде и финал на кампанията „До работа с колело“. Тогава „Велоеволюция“ ще отличи най-работещите велосипедисти – тези, които документираха своите велосипедни дни в месеца за ходене на работа с колело. Наградите са предоставени от магазин за екипировка „Стената“ и магазин за велосипеди “Максбайк”

И тъй като „бъдещето е в ръцете на младите“, мисията на събитието този път е и благотворителна. Всеки който желае може да ни помогне на организаторите да съберат средства за изработването и поставянето на вело-стойки в училища в София.

Хората, които искат да се включат като доброволци в организацията на събитието, могат да пишат на „Велоеволюция“ на info@velobg.org.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.