До работа с колело

0
 

Сподели

Shares

Ти ходиш ли на работа с колело? Да!? Значи си един от нас – многото градски велосипедисти. Покажи ни, че си ти и че караш колелото си редовно, като се регистрираш в сайта на нашата кампания “До работа с колело” и споделиш разстоянията, които изминаваш всеки ден. От сайта на кампанията ще разбереш къде се намираш в класацията на велосипедистите придвижващи се до работа с колело. В края на месец май 2013 г. на традиционното ни велосипедно шествие в София ще отличим най-работещите велосипедисти.

До работа с колело - ВелоЕволюция

И твои колеги ходят на работа с колело? Чудесно! – всички индивидуално регистрирани колеги може предварително да сформирате отбор и да се състезавате с други фирми и организации, за които велосипедът също е важно транспортно средство. Вашите постижения можете да следите в класация на фирмите с най-добри велосипедисти. Така ще участвате едновременно като индивидуални велосипедисти и като фирмен отбор в нашата кампания.

Ти не ходиш на работа с колело? А защо не опиташ? – регистрирай се и опитай да си избереш подходящ маршрут до работното си място или местата, които посещаваш по работа. Ако това е трудно за теб, но все още искаш да опиташ – не се отказвай! Помоли за помощ и съвет познат велосипедист или ни пиши. Ние ще ти помогнем като те посъветваме за избор на маршрут или осигурим доброволец, който да те придружи с колело до работа.

Защо е важно да участвате в кампанията?
Всяка година “Велоеволюция” се стреми да показва значимостта на велосипедния транспорт и предимствата му за тези, които са решили да се придвижват по здравословен, ефективен и екологичен начин. От няколко години насам тенденцията за увеличаване на велосипедния трафик е видима, а това е важно за всички нас като велосипедисти, за проектантите на велосипедна инфраструктура, за хората които вземат важни решения за транспортната политика на градовете ни. Колкото повече велосипедисти има по улиците на нашите градове, толкова повече всички ние печелим от намаляването на автомобилния трафик, шума, вредното замърсяване на въздуха. “До работа с колело” е кампания, която ще покаже на нашите работодатели, че ние – велосипедистите:

Също имаме нужда от места за паркиране;
за велосипедите ни е нужно по-малко място, в сравнение с парко-местата за автомобили;
спестяваме време и средства придвижвайки се с колело;
сме по-здрави и работоспособни, щом сме на колело;
сме отговорни за града и околната среда щом не замърсяваме въздуха;
сме отговорни и толерантни участници в пътното движение;

“До работа с колело” е кампанията, която ще отличи и истински отговорния за околната среда бизнес, който насърчава и улеснява служителите си да ползват алтернативен транспорт.

* работа – това е всяка цел в ежедневния ни живот, която изисква придвижване на близки или далечни разстояния в градска среда – работно място, училище, университет, но също и магазин, административно учреждение, среща с приятели, разходка, посещение на място за развлечение и др.

Повече информация и записване на сайта на Велоеволюция

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.