Национален ден на природните паркове 2013

0


Дата на събитието: 08.06.2013

Сподели

Shares

И тази година международната природозащитна организация WWF и Globul организират „Национален ден на природните паркове”. На 8 юни с общи усилия ще почистим и обновим инфраструктурата в 11-те природни парка у нас – „Витоша”, „Рилски манастир”, „Златни пясъци”, „Врачански Балкан”, „Русенски Лом”, „Странджа”, „Шуменско плато”, „Българка” край Габрово, „Сините камъни” край Сливен, „Персина” край Белене и „Беласица”.

Национален ден на природните паркове 2013 г.

Присъедини се! Избери най-близкия природен парк до до теб и се включи. Осигурени са всички необходими принадлежности за почистване (найлонови ръкавици и чували), а на много места ще има и организиран транспорт. След приключване на почистването можеш да участваш и в томбола с различни награди.

А за най-малките доброволци има специална изненада. Преди самото почистване ще има лекция, посветена на знакови растителни и животински видове, които са характерни за съответния природен парк. След това ще имате възможност да заснемате видовете, които срещнате по време на почистването, а снимките ще бъдат отличени с награди.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.