С ветроходна яхта за Великден

0


Дата на събитието: 27.04.2013

Сподели

Shares

Ако обичаш пътешествията – ветроходната яхта е начин да стигнеш до екзотични островчета, да пуснеш котва в закътани заливчета, да акостираш в кокетни пристанища. Освен това винаги ще имаш време да стъпиш и на сушата, да опиташ от местната кухня, да се разходиш из старинни градчета и да видиш морето откъм сушата.

flyer_A6_back

Ако обичаш приключенията, си на точното място – ще управляваш яхтата, ще рифоваш ветрилата, ще ловиш риба и ще се гмуркаш!

flyer_A6_face

Флотилията в Йонийско море е коктейл от почивка, малко ветроходни уроци, много вятър, регата (ветроходно състезание), скалисти брегове, подземни езера, сини пещери островът на Одисей и залив с корабокруширал кораб.

Отплаваме на 27 април за 8-дневно пътешествие и на 1 май за 6-дневен поход. Местата са ограничени!

Ще пътуваме – през деня и през нощта с издути от вятъра платна. Всяка яхта е снабдена и с двигател, който ще помага, когато плановете на природата се разминават с нашите. Ще снимаме морето, подводния свят, брега, градчетата… Ще си почиваме. Ще лежим на палубата загледани в хоризонта, ще готвим на борда, ще пием узо в пристанищните кръчми, ще се разхождаме из островчета, ще се къпем, ще мързелуваме, ще скачаме зад борда, ще акостираме на непознати места, ще си правим грил-скара, ще се гмуркаме с плавници и шнорхел. Ще си организираме регати – ще се състезаваме едни с други и ще се гоним по вълните и измежду островите. Ще се учим на ветроходство (по желание), ще опъваме ветрила, ще рифоваме, ще правим повороти, ще държим щурвала. Теоретични уроци на сушата, а след това и практика в открито море.

Имаш избор – можеш да си 100 % пасажер и да се наслаждаваш на красивите гледки с чаша и фотоапарат в ръка, а можеш да си 100 % екипаж и да усетиш от моряшката тръпка. А може и двете.

Предишен опит на ветроходен съд не се изисква. Достатъчни са ентусиазъм и настроение за приключение. По време на пътуването ще имаш възможност да научиш повече и да опиташ моряшката работа – само по желание разбира се. За деца е задължително да имат документ за самоличност (паспорт); над 16 години е необходимо родителско разрешение + подписана декларация; под 16 години: задължително придружител.

Повече информация на сайта на Вятър и Вода.

Снимка: yachtbooker
Снимка: yachtbooker

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.