По един от най-опасните туристически преходи

0
 

Сподели

Shares

Има едно място, където любител може да изпита адреналиновата тръпка от скалното катерене. В планината Хуа Шан в Китай е вероятно най-опасният от известните туристически преходи в света. Планината има 5 върха, най-високият от които е южният – 2 154,9 метра.

Най-дао маршрута в света

През II век пр.н.е там е имало даоистки храм, известен като Храмът на Западния Връх, намиращ се в подножието на планината. Даоистите са вярвали, че в планината живее богът на подземния свят. Планината е била също посещавана от търсачи на безсмъртие, тъй като много китайски лечебни билки се отглеждат и е известно, че могат да се намерят растения с много силни лечебни свойства.

Най-дао маршрута в света

Хуа Шан е било място за монаси и отшелници, не само даоисти, а също и будисти и други. Храмът се е намирал на това място, до което достъпът е толкова труден, за да го достигат само най-силните по дух и тези, които са намерили дао или „пътя“.

Най-дао маршрута в света

Днес китайското правителство е подсигурило пътеките, за да направи планината достъпна за туристите, които така добронамерено посреща от началото на 90-те. Смъртни случаи въпреки всичко има. Медиите не ги разтръбяват, но слуховете са, че не са малко.

 

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.