ДА СПАСИМ АРКТИКА!

0
 

Сподели

Shares

Team Aurora прекосяват Арктика към Северния Полюс, където големите петролни компании имат планове да сондират. Група млади хора от различни страни участват в мисията на Greenpeace ДА СПАСИМ АРКТИКА, като целта им е да стигнат до Северния Полюс и да обявят зоната за защитена територия. Тръгнали са на 5 април и вече имат подкрепата на повече от 3 милиона души по света. Опитват се да привлекат вниманието на световните лидери и до сега са успели да осуетят плановете за сондаж на две големи компании. Когато пристигнат на Северния Полюс, ще спуснат капсула съдържаща имената на всички поддръжници на движението и знаменце с логото, направено от 13-годишната Сара Бартисия (Sarah Bartrisyia) от Малайзия.

Team Aurora Greenpeace Save the Arctic

„Ние вярваме, че топенето на ледовете е предупреждение, а не възможност за дълбаене за повече петрол. По време на тази уникална церемония на върха на света, ще засвидетелстваме уважението си към тези, които са живели преди нас и тези, които тепърва ще се родят. Арктикът се топи бързо и това се отразява на животните и хората, които живеят там. Но достига и до теб, защото океанският лед поддържа температурата на планетата и стабилността на климата.“, казват от Team Aurora.

Ледовате се топят и се движат на юг, което затруднява напредването на групата на север. Но те са решени да стигнат до края! Ето тук можеш и ти да дадеш своя глас!

Повече за всеки член от отбора на Greenpeace можете да прочетете тук. А на тяхната Twitter страница и на FB страницатаможете да следите непрестанно как се движат!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.