Мартин Чой е готов за новия сезон

0
 

Сподели

Shares

Мартин Чой е амбициран за нови големи усехи. Първият за годината старт на най-силния български мотоциклетист ще е на 6 април в Словакия. Тогава ще започне европейският шампионат „Алпе Адрия”. Мартин спечели веригата от 9 кръга през 2011 г., а през 2012-а завърши втори в генералното класиране.

Мартин Чой

Наскоро Мартин претърпя успешна операция на лявата ключицаи и сега е мотивиран за бързо завръщане на върха. Дни след операцията той споделя:
„Радвам се, че всичко мина успешно. Нямам търпение да се кача на мотора, което ще стане след 10 дни”, заяви Мартин Чой днес, часове след операцията. Той трябва да почива до вторник, когато ще поднови тренировките си с бягане и каране на велосипед.

Целта на родения в София пилот на Globul Racing Team, който през март ще навърши 29 г., е през този сезон да си върне и трите титли, които спечели през 2011-а – на България, на Източна Европа и от „Алпе Адрия”. Европейският шампионат вече ще е в 12 кръга, четири от които – с по две състезания. Началото ще е със стартове на 6 и 7 април на „Словакияринг”. И през 2013 година Мартин ще кара мотоциклет BMW. Има вероятност отборът му да смени гумите Dunlop с Pirelli.

Мартин Чой е на 28 години. Имае 23 титли. През 2002-ра завършва частна професионална гимназия Банкер, иначе е на мотор от 6-годишен. Първото му състезание е в категория 125 кубика на Околовръстното в София през 1997-а, а най-силната му година е 2011– тогава стана шампион в клас SST 1000 на България, Източна Европа, а после и на цяла Европа. Сега e вдигнал мерника и на световната корона в Superbike.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.