Borovets Slopestyle 2013

0


Дата на събитието: 02.03.2013

Сподели

Shares

На 2 март (събота) Snow Park Borosport ще бъде домакин на вече традиционното фристайл състезание – Borovets Slopestyle 2013 Ski&Snowboard.

Borovets Slopestyle’2013 Ski&Snowboard

Участие в него ще могат да вземат състезатели в следните възрастови категории: подготвителна (момичета и момчета), деца (момичета и момчета), мъже и жени над 15г. По-големите ще покажат своите умения на Slopestyle трасето (L line) на Snow Park Borosport, а детските групи ще стартират от ”L line”, но ще могат да ползват “S Line”, като сменят изцяло линията на техния рън.

Регистрацията за Borovets Slopestyle’2013 вече тече. Можете да се запишете за участие като попълните регистрационната форма. Срокът да направите това е до петък, 1 март 2013г.
Организатор на състезанието е Бороспорт, a магазини „Контрабанда” ще предоставят наградите за победителите – ваучери на обща стойност 4000лв.

Всички състезатели трябва да попълнят и подпишат декларацията, която ще получат при регистрацията. Редовно регистрираните състезатели ще получат безплатна лифт карта за зоната на парка, предоставена от Бороспорт. Каската е задължителна!

Програма

Събота, 2 март:

Регистрация: 08:00- 10:00
Долна станция на лифт „Ястребец Експрес” (Участниците ненавършили 18г. към датата на състезанието, следва да представят, при регистрацията си, писмено съгласие от родител (настойник) за участие в състезанието. За участие в състезанието не е необходимо членство в състезателен (спортен) клуб. Всеки участник е длъжен сам за своя сметка да си осигури медицинска и планинска застраховка валидна към датата на състезанието.
Тренировка: 10:00 – 11:30
Квалификация: 11:30 – 14:00
Награждаване Деца: 14:00 – 14:30
Финал: 14:30
Награждаване: 15:30

Регламент на Borovets Slopestyle 2013:

Трасе – Състезанието ще се проведе на Slopestyle Трасето на Snow Park Borosport (L Line). Детските групи ще стартират от ”L Line”, но ще могат да ползват “S Line”, като сменят изцяло линията на техния рън. Мъжете и жените няма да могат да сменят линията с “S Line”!
(Децата и подготвителната възраст ще могат да избират по коя линия да карат – детската или линията за напреднали, а всички останали възрастови групи ще могат да карат само на линията за напреднали.)

Старт – На входа на парка (за всички възрастови групи).

Оценяване – Оценяването на състезателите ще се извърши от съдийски екип от Иван Иванов, Стефан Попадин, Георги Керезов, Стартер – Димитър Бантутов. Решенията на съдиите са окончателни и не подлежат на обжалване. Съдиите оценяват единствено количеството последователни трикове, изпълнени от състезателите при спускането им. Ако състезателят се възползва от всички уреди подредени по трасето, увеличава шанса си за победа. За да бъдат зачетени триковете на даден скок или уред за пързаляне е абсолютно задължително, той да бъде приземен чисто, т.е. при приземяването състезателят не трябва да докосва попивката, с която и да е част от тялото си. Дори леко докосване на снега с ръка, ще намали шанса му за класиране на финал.

Квалификации – Всички състезатели ще имат 1:30ч. тренировка и право да изпълнят 3 спускания на квалификациите. За класиране на финал ще се калкулира резултата от по-добрите два от трите изпълнени спускания. До финала на Мъже и Жени Ски и Сноуборд ще бъдат допуснати десет състезатели. Пет момчета от възрастова група Деца ще карат с мъжете и жените на финала, но ще имат отделно класиране Деца. Всички останали възрастови групи ще имат право само на 3 опита квалификация, която ще оформя крайното класиране.

Финали – На Финала всички финалисти ще имат право да изпълнят по три спускания. Състезателите ще бъдат класирани по сбора на двете изпълнения, зачетени от съдийския екип. Състезателят, постигнал най-висок сбор, ще бъде излъчен като победител. В случай, че има двама или повече състезатели с еднакъв сбор, ще се проведе директна елиминация.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.