WINTER BIKE DUEL 2013: репортаж

0
 

Сподели

Shares

Този уикенд в Пампорово се проведе третото издание на снежната байк надпревара – Winter Bike Duel.

Winter Bike Duel 2013

Пред учудените погледи на скиори и сноубордисти, най-добрите български байкъри разцепиха пистите на курорта Пампорово, като състезанието се проведе по най-стръмна му писта – „Стената“.

Трасето за състезанието се простираше почти по цялата и дължина, като беше разнообразено с различни по размер виражи, бабуни и скокове. Поради огромните снеговалежи по време на подготовката на трасето, деня на тренировките, както и по време на самото състезание, на места се получаваха снежни коловози от гумите на колелата и допълнително затрудняваха състезателите.

Лошото време изплаши част от предварително регистрираните състезатели и бройката на участниците в трето издание на снежната байк надпревара достигна 60 човека от цялата страна.
Участниците бяха разделени в три категории – жени, юноши и мъже, асамото състезание се проведе във формат дуел с директни елиминации. Това доведе до някои доста завързани двубои, като този на финала при жените, където Ани Томева водеше пред Илинда Евтимова с няколко метра през почти цялото спускане, но в последните два завоя Илинда успя да я изпревари и да защити титлата си от Winter Bike Duel 2012.
В категорията на жените победителка стана националната шампионка на България Илинда Евтимова от отбора на Drag, следвана от Ани Томева от Свободно Измерение Златица и Даниела Караджова.
В категорията на юношите най-добре се представи Мартин Бочуков от RAM bikes, който за първи път печели дуелите. На второ място с не по-лоши резултати се класира Йордан Васлилев, следван от Мартин Томов.

При мъжете, където конкуренцията беше най-голяма и за втора поредна година състезанието спечели Стивиан Гатев, който в последния дуел се изправи срещу Калин Рахнев. За съжаление Калин падна малко преди финала и се контузи, но заслужено се качи на второто стъпало на почетната стълбичка.
Оспорваното трето място спечели Димитър Гайдов от отбора на True Riders.

За всички победители беше подготвен паричен и предметен награден фонд от спонсорите на събитието „Monster Energy“ и велосипеди „DRAG“, а специално за най-бързия ветеран в състезанието имаше подготвен подарък от хотел Орловец – „байк уикенд“ за лятото във „Вело парк Пампорово“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.