Голямото въртене: DC BIG SPIN

2


Дата на събитието: 16.02.2013

Сподели

Shares

На 16 февруари (събота) в Snow Park Borosport ще се проведе DC BIG SPIN сноуборд състезание. Участниците в него ще се надпреварват с трикове с градуси, откъдето идва и самото име на състезанието DC BIG SPIN.

DC Big Spin@Сноупарк Боросопрт

Наградата за най-добрия е 1000 лева. Освен нея, ще има и допълнителна награда – сноуборд дъска DC за „Най-стилен райдър“, а победителят в тази категория ще бъде посочен от Wildberries.
В тази оборотна снежна битка ще се състезават заедно мъже и жени, като изискването към тях ще е да са на минимум 16 години.
Записванията за DC BIG SPIN стартират сега. Всички, които искат да се участват трябва да попълнят тази форма за регистрация.

DC BIG SPIN BOROVETS 2013

Регламент на сноуборд състезанието DC BIG SPIN BOROVETS 2013:

Квалификации:
За да достигнат до финали, всички участници трябва да направят два трика с градуси и да достигнат сбор от ротации равен или надхвърлящ 900 градуса.

Всеки участник има право на три опита, от които се зачитат два опита с чисто приземяване (не докосват с части от тялото земята). Ротациите от двата трика, от които се достига сбор от 900 градуса, не може да са от два идентични трика.

Пример:
360 backside и 540 backside = 900 градуса (трикове от два успешни опита от общо три опита)
Всички участници, които постигнат резултат от 900 градуса, продължават на финал.

Финал
Всички финалисти имат два опита, за да направят два трика с градуси. На всеки се прави тотал/сбор от градусите в триковете му. Отново двата трика, трябва да са различни един от друг.
Пример:
1-ви опит 540 frontside
2-ри опит 540 backside
Или
1-ви опит 360 backside
2-ри опит 720 backside

Ако има един участник, на който сбора от ротации е най-висок от всички останали, той печели DC BIG SPIN.
Но ако има няколко състезатели, които имат еднакъв сбор градуси от двата си опита или от един единствен опит, те продължават битката в DC BIG SPIN с по един опит за трик с градуси. В този случай победителят е този, който има трик с най-много ротации и чисто приземяване.

Триковете с градуси, на които се броят ротациите, са „класически трикове с градуси“.
Сложността на трика (дали ще са с грапове или не) не носи допълнителни точки. Във всички случаи се гледа броя на ротациите и чистото приземяване.
Не се зачитат като ротация завъртането на backflip, frontside flip, rodeo и corkscrew, само градуси в хоризонтална посока.

Допълнителна награда сноуборд дъска за „Най-стилен райдър“: DC TORSTEIN PRO MODEL.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.