Шампионката на X-Games Слоуп стайл Джейми Андерсън

0
 

Сподели

Shares

Шампионката на X-Games Слоуп стайл Джейми Андерсън за емоцията от състезанието, трасето, бъдещите и проекти и защо обича да прегръща дървета.

Джейми Андерсън след X-Games

Джейми, поздравления за златния медал. Разкажи ни за твоето представяне, как успя да се справиш.
Трасето е невероятно, но много предизвикателно и всичко е много близко. Имах на разположение цяла седмица, за да го навържа, така че правех нещата ден за ден и постепенно се изглаждаха. Нямах представа какво ще стане, защото не бях стабилна през цялото време, но се почувствах много добре, след като мина първия рън и исках да напредвам с всеки следващ. Много съм щастлива от спечеления златен медал.

Би ли ни казала какво точно направи?
Започнах с левия рейл и направих борд слайд суич аут, на бокса – фронтсайд бордслайд, 50-50 на долния рейл, бексайд липслайд на долния бокс, каб 360 на кенън бокса, бексайд 180, бексайд 720, суич бексайд 540.
Джейми Андерсън след X-Games
Това е десетата ти година на X Games, как според теб се е променило състезанието от както ти за първи път дойде тук, за да се състезаваш? Много по-различно ли е?
Много е различно. Когато за първи път дойдох тук, бях състезателка по бордеркрос и бах на тринадесет и четиринадесет години. Това състезание вече го няма, но аз много го харесвах, беше много забавно. Когато станах на петнадесет – за първи път се пуснах на слоупстайл състезание. Райдърки като Джена Мейен бяха тук и аз бях много развълнувана и въодушевени да карам с такава прекрасна група жени, истински ветерани. Да, през годините се промени страшно много. Не мога да повярвам колко добре караха момичетата днес и се чувствам много добре да съм на подиума редом до Спенсер и Сарка.

Камерите те хванаха да прегръщаш дърво преди да се пуснеш. Колко често го правиш и всъщност какъв е случая с всичко това?
Тайната ми излезе наяве, по дяволите (смее се). Винаги съм обичала природата, израснах в Лейк Тахое и да обикалям толкова много различни планини и да ходя на толкова много места е божи дар, и аз обичам да се свързвам с дърветата. Това е, което стана. Мисля, че и Киерсти беше там с мен, от друга страна. Защо го правя? Чета една книга, която се казва „Earthing“ и тя разказва колко е силно да се свържеш с всичко около теб.

Джейми Андерсън след X-Games
От колко време го правиш?
Наскоро прочетох книгата, но аз винаги съм си била дива (смее се).
Мислиш ли, че трасето може да стане много по-голямо? Къде мислиш, че ще го направят? Защото всичко става все по-голямо и по-голямо с всяка година.
Говорихме за това миналата вечер с момичетата – всичко е толкова голямо, мисля че това са най-големите скокове, от които съм скачала и се надявам да не станат много по-големи. (смее се)

Ти доминираш в женския слоупстайл, нее (смее се), да така е, но защо предпочиташ слоупстайл пред халф пайпа и другите неща?
Аз харесвам всичко в сноуборда, аз израстях карайки по необработени места, карала съм бордеркрос, също и халф пайп, но с течение на времето слоупстайла ме привлече, защото в него има креативност. Харесвам всяко трасе, което е различно, трябва да е забавно и да има идейни елементи. Халф пайпа е як и бих искала да се науча да карам повече и да напредна, много е предизвикателно, но аз просто си харесвам креативността на слоупстайла.
Джейми Андерсън след X-Games
Това всъщност е следващото нещо, което исках да те попитам – слоупстайла изисква известна доза креативност от райдъра, теб какво те вдъхновява?
Бих казала, че вдъхновението ми идва от многото хора около мен. Обичам да гледам как карат мъжете, обичам да гледам как карат жените, обичам да правя моите си неща, сещаш се, остави се на течението и се опитвай да правиш това, което те кефи и не се насилвай.

Ти си спечелила толкова много медали. Коя победа или успех цениш най-много?
Обичам ги всичките (смее се). Много съм благодарна за тях, но предпочитам да се интересувам по-малко от крайния резултата и от победата. Това, което наистина искам е да дам всичко от себе и да съм щастлива накрая, независимо от резултата. Благодарна съм за всичките успехи, разбира се.
Джейми Андерсън след X-Games
Какво ще правиш сега? Какви са ти плановете за сезона?
Всъщност отивам в Тахое, ще правя видео с едни хора. След това може да отида до Русия за световната купа, след това може би на Euro X Games, ами не зная. Аз съм тук и сега.

Джейми Андерсън след X-Games
Материалът е предоставен от monsterenergy

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.