Курс по лавинна безопасност

0


Дата на събитието: 04.01.2013

Сподели

Shares

От 4 януари (петък вечер) до 6 януари 2013г. БАССЕС ще проведе в района на х. „Мальовица“ първи за годината практически курс по лавинна безопасност.
Той ще е предназначен за хора, които до момента не са присъствали на подобен курс.

Кои са основните акценти, на които организаторите ще наблегнат?

Ще се наблегне на работата с лавинен уред в различни ситуации, сондиране, методи на изкопаване на затрупан и базови методи за определяне на стабилността на снежната покривка.

Има ли изисквания към екипировката ми?
Препоръчително е носенето и използването на собствени лавинни уреди, сонди и лопати.

Магазин „Stormshop“ е партньор на БАССЕС и ще предостави по време на курса специализирана екипировка за лавинна безопасност – лавини уреди, сонди и лопати BCA (Backcountry Access) за тези, които не притежават такива и изрично заявят желание за това.

Необходимо е всеки участник да има валидна планинска здравна застраховка.
За участие в курса с предимство ще бъдат записвани хора, който до момента не са присъствали на подобен. Записването ще се извършва и по ред на заявяване на желание и потвърждаване.

Каква ще е таксата за участие? – 45 лв., за членове на БАССЕС – 40 лв. Тя може да бъде платена в бирария 1516 от 20:00 до 22:00 часа (за предпочитане) или на място в хижата. Нощувката в хижата се заплаща отделно от участниците в курса. В хижата може да се ползва храна като супи и скара.

Как стои въпроса с транспорта? – ще бъде изпратено съобщение до всички записани за курса, за да могат да се организират помежду си за пътуването и попълване на свободни места по автомобилите.

Как мога да се запиша? – записването стартира на 10 декември и ще приключи на 03 Януари. То става с изпращане на мейл на aval@befsa.com със следната информация:
трите имена, възраст;
участвали ли сте до момента в подобен курс, къде, кога?
присъствали ли сте на лекция по лавинна безопасност, къде, кога?
притежавате ли лавинен предавател, сонда, лопата (избройте поотделно, за да знаем какво трябва да Ви осигурим като екипировка)?
телефон за връзка;
имате ли собствен транспорт и колко свободни места има в него?

Моля да пишете по възможност на кирилица и от личните си електронни пощи, тъй като те ще бъдат използвани за комуникация с Вас. На записаните ще бъде изпратено съобщение за потвърждение. Курсът може да се проведе при минимум 10 записани участници. Има и максимален лимит (25), за да може да се осигурят достатъчно инструктори и адекватно обучение.

Необходимо е участниците да се предвижат максимално бързо, за да има време да се подготвят списъците на участниците и да се направи запознаване с програмата. Умоляваме всички да се постараят да пристигнат в хижата до около 20:30. Пътят от София до ЦПШ е около 90 км. Разстоянието по пътеката се взима за около един час.

На участниците ще бъде изпратена допълнителна информация с инструкции и материали за предварителна подготовка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.