Музикално медитативен маратон

0


Дата на събитието: 14.12.2012

Сподели

Shares

Life Trance Marathon

В нощта на 14 срещу 15 Декември ще се проведе първото групово, музикално-медитативно, дълбочинно (над 3 часа) потапяне в измерението отвъд думитe!

Конкретни детайли:
– Започваме в 20.00
– Мястото е: бул. Джеймс Баучер 51, сградата „Енергопроект“ етаж 15
– носете си одеала (сънят е естествена част от процеса)
– ако желаете донесете си и свои инструменти
– приготвили сме вълшебна храна и чай
– посрещаме изгрева на слънцето от кулата в 7.55
– вход 10 лв.

Life Trance Marathon

Повече информация за тези които попадат за първи път на събитие на Института за Изследване на Тишината, респ. Life Trans Circle:

Как се случва процесът?
В центъра на затъмнена, предварително подготвена стая с релаксираща атмосфера ( свещи, застлан с одеaла и възглавници под, успокояващи ароматни пръчици ) се подреждат инструментите ( африкански балафон, кора, каримби, тибетски камбани и звънчета, китари, бас, цигулка, флейти, маракаси и др.), около които в КРЪГ сядат участниците. Представя се идеята за иновативния подход за правене на музика:

• всички хора могат да използват ВСИЧКИ инструменти по свой собствен ( дори необичаен начин ), като имат свободата да експериментират и да откриват сами как различните тонове влизат в хармония

• единственото задължително правило е ДА НЕ СЕ ГОВОРИ С ДУМИ по време на сесията, която предоставя по-съвършена форма на комуникация, тъй като вербалното общуване разделя участниците на предаватели ( говорещи ) и приематели ( слушащи ), докато при живия транс всички могат и да приемат, и да предават ЕДНОВРЕМЕННО

• сесията започва и завършва с няколко минути ТИШИНА, която според създателите на Life Trance Lab е също толкова важна колкото и самата музика.

Програма максимум е постигането на спонтанна, хармонична комуникация между участниците. Задачата се улеснява, когато първоначалната структура на звука е пределно изчистена и проста, състояща се от няколко тона, към които всеки може да се включи и да обогати със своя ритъм или мелодия. Същността на заниманието е креативна, но също така има силен медитативен елемент, усилен от релаксиращата обстановка, в която хората се чувстват уютно и спокойно.

Желаниетона създателите от Life Trance Lab и Института за Изследване на Тишината е да експериментират в каква посока ще потече процеса и какво ще бъде отражението върху възприятието/съзнанието, ако продължителността на сеансите се увеличи от обичайните три часа, на осем или дори дванайсет. „Забелязали сме, че колкото повече време свирим, толкова по – лесно се разбираме музикално, а преживяването придобива голяма яснота и дълбочина.“ Досегашният опит също така показва, че оптималният брой на участниците е девет – десет човека. Идеята е този брой да се запази константен във вътрешния кръг ( на активно медитиращите ), но на мястото на всеки напуснал да влиза някой от външния кръг ( този на наблюдаващите отстрани процеса ). Така музиката ще остане непрекъсната, а броят на участвалите в нея може да достигне от няколко десетки души. По-опитните участници, практикувщи вечблизо 10 години тази музикална медитация – импровизация могат да „водят“ процеса като задават и поддържат ритъм, върху който другите да се “качват” и обогатяват.

Лайф-транс музиката определено е музика на бъдещето. Тя е предчуствие и знак за един възможен нов свят, свят в който човешките същества творят така спонтанно и естествено както дишат. Лайф-транс музиката е процес, който не разделя участниците на “изпълнители” и “публика” – тук всеки може да бъде и двете. Точно затова тя носи вътре в себе си края на разделението.

Тук няма фенове и почитатели, а само сътворци и приятели. На преден план излиза не крайния резултат, а процесът на общуване, търсенето на хармония и единство. Това е процес, в който грешките са напълно допустими, а постиженията (които са обща заслуга) имат участта да се стопяват завинаги в мига на своето възникване.Лайф-транс музиката е врата към РЕАЛНОСТТА, която е винаги на едно и също място в едно и също време – тук и сега, тук и сега, тук и сега…

Повече информация на :
http://www.facebook.com/lifetrance.circle
http://www.globalvisioncircle.org/

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.