Лекция лавинна безопасност (БАССЕС)

0


Дата на събитието: 06.12.2012

Сподели

Shares

Високо в планината вече се трупат първите снежинки, слой по слой те ще образуват дебела снежна покривка. Това е времето, което ние използваме, да се подготвим физически и теоретически за безброй прекрасни мигове в планината с приятели.

С тази цел БАССЕС, с подкрепата на приятели от ПСС, Free Mountains Association, Stormshop, XCoSports и Boardshop, организира лекция за навлизане в темата за начинаещи и за припомняне на базовите неща от напреднали скиори, сноубордисти и планинари.

Лекцията ще се проведе в 65-та аудитория в ректората на софийския университет от 19:00 часа. Залата е с голям капацитет и се надяваме да побере всички желащи.

Входът, както винаги, свободен!

За тези от вас, които не са в София или нямат възможност да присъстват на място, лекцията ще бъде излъчвана на живо на интернет страницата на БАССЕС.

Лектори ще бъдат:
Момчил Панайотов – съосновател на БАССЕС с дългогодишен ски опит в планините на България и Алпите. Темата за лавините и лавинната безопасност освен хоби му е и професионално занимание.
Момчил Панайотов ще ви разкаже за това що е лавина, как се образува и кои са най-честите ситуации, при които трябва да очакваме лавини.
Георги Георгиев „Черния“ – планинар с дългогодишен опит като планински и ски водач в България и високите планини по Света. Член на Асоциация „Свободни Планини” (http://www.freemountains.com/).
Георги Георгиев ще ви разкаже за това как правилно да избираме маршрута на движение и спускане в зимната планина.

Лекторите ще ви представят всички важни неща за лавините, безопасността и спасяването. Отново ще можете да разгледате и да разпитате за животоспасяваща екипировка. Предвидените теми ще са полезни, както за „начинаещите“, така и за по-опитните, които ще могат да започнат с нея „годишното опресняване на материала“.

Лекцията е насочена към всички „извънпистови“ скиори, сноубордисти, ски туристи, туристи със снегоходки и алпинисти.

Ще покажем снимки и дадем коментари за локалните условия в българските планини.

Tова е изключително важно събитие и знаем, че информацията в него е пряко свързана с приятните ни емоции в планината. Ще се радваме да се видим там!

P.S. Освен това на 07.12.2012г. (петък) с домакинството на нашите приятели от „Клуб на пътешественика“, от 19.15ч. ще се проведе лекция за първа помощ при лавинни инциденти и ще бъде представено Българското дружество по планинска медицина. Местата са ограничени.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.