KING ALI BABA – “Като сърфист по гребена на вълната!”

0


Дата на събитието: 29.11.2012

Сподели

Shares

На 29 Ноември София отново ще посрещне музикален посланик на Ямайка. По покана на Зайън Лайънз Саундсистем и Morgan’s Bar за втори път ще ни гостува King Ali Baba!
На 29 Ноември София отново ще посрещне музикален посланик на Ямайка. По покана на Зайън Лайънз Саундсистем и Morgan’s Bar за втори път ще ни гостува King Ali Baba!
Пристигането на автентичен ямайски артист в България винаги е било истинско събитие! При това доста ексклузивно – за последните 10 години по музикалния мост между България и Ямайка успяха да преминат само няколко души: Джулиан Марли, Кинг Али Баба, Рас Захари, Джа Мейсън и Хаукай. Трима от тях пристигнаха, благодарение на усилията на Българските реге пионери Зайън Лайънз Саундсистем, които вече близо десетилетие упорито и методично създават условия за разцвета на реге културата у нас. „Нашата мисия” казват от лагера на Лъвовете ” е, и винаги ще бъде утвърждаването на позитивен дух , Единство и уважение между хората чрез езика на музиката. Комерсиалният „успех”, печалбата от реге културата или чистото забавление никога на са били, и няма да бъдат наша основна цел! Ние сме тук за да създаваме мостове, да рушим бариери и предразсъдъци докато не настъпи Мир за всички в България и на цялата планета!”

На 29 Ноември София отново ще посрещне музикален посланик на Ямайка. По покана на Зайън Лайънз Саундсистем и Morgan’s Bar за втори път ще ни гостува King Ali Baba! Като раста вестител на Светлината, той стъпи в нашата действителност още през 2008, за да остави трайна следа в съзнанието на всички, които имаха щастието да го чуят на живо в клуб Пулс.

Като сто процентов представител на Ямайската реге/денсхол традиция Али Баба е изпълнител, напълно уверен в гласовите си възможности, който се носи по ритъма на музиката като сърфист по гребена на вълната. Неговите представления са наситени с енергия, откровеност и хумор, а сценичното му поведение говори за сериозен опит на хореограф известен вече с авторството на оргиналния ямайски танц „tippy toe”.

Роден в Кларендон, Ямайка, израснал в Спаниш Таун, от малък Али Баба е свидетел на беззаконието и беднотията из малките улички на своя град. Именно от там той черпи вдъхновението си, за да утвърди Любовта си към Растафариянството, Африка – изначалната родина и Библията. Али, не се колебае да заявява позициите си открито и да ги защитава, без да изпада в излишен морализъм. „В края на деня, аз не съм ничии съдник, само Бог е способен на това, аз отговарям за моя живот и за ничии друг.”

Едно от първите неща, които Кинг Али Баба направи при предишното си гостуване бе да разпита за България и нейната история, „ Реге музиката ” каза той по-късно от сцената ” е лекарство за онеправданите. ..400 години -Ямайка, 500 години България – ние имаме нещо общо заедно!” Оттогава той носи голяма любов към страната ни, и именно благодарение на нея , както и на непрекъснатата връзка със Зайън Лайънз той ще ни гостува пак в края на „съдбовната” 2012!

Не пропускайте едно шоу- празник за истинските ценители на Ямайската музикална култура. Горещата атмосфера е гарантирана от екипажа на Morgan’s Bar, както и от българските артисти NRG D (Hill Homiez), Kappa Irie (Zionlionz), и разбира се селекторите на Зайън Лайънз – в пълен състав! Ще ви очакваме с нетърпение, за да потанцуваме и заедно да се насладим на автентичния Карибски Раста Дух в тази късна есен. KINGS AND QUEENS BE THERE! ONE HEART!

Начало 21.30
Вход 10 лв.

Клуб Morgan’s Bar се намира на Ал. Стамболийски 41, София
телефони за резервации: 089 333 5680 и 088 746 8005

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.