Извън пътя

0
 

Сподели

Shares

За рождена дата на организирания оff road в България се смята лятото на 1999 година, когато група ентусиасти се събират на Пасарел, за да проверят възможностите на автомобилите си 4х4.

offroad

Впоследствие се регистрира и първият off road клуб на име Древни Римски Пътища.
През 2001 година те организират и първото официално състезание в Кремиковци, където се събраха над 30 екипажа от България и един от Македония.

offroad

През същата година Клуб „4х4 ЕКСТРЕМИ“ организират първото състезание по навигационни записки „Шумен 2001“, събрало над 30 екипажа, от които 7 от Румъния. През следващата година в България вече има Национален Шампионат и за първи път е излъчен шампион на България по оff road.
В момента най-тежкото и дълго оff road състезание в България е Адвенчър България – то стартира в София и финишира след седем дни на Черно море след 1200 км off road преход.

offroad

По време на състезанията от Националния Шампионат се органзират и трасета за авантюристи и любители. Могат да вземат участие необорудвани серийни автомобили 4х4 и SUV, заедно с мотори и четириколки (АТВ). Участвайки, можеш да съчетаеш приключението с почивката и да се запознаеш отблизо с водещите фигури в този спорт.

offroad

Автомобилите с висока проходимост са популярни не само сред мъжете. Много от жените смятат, че са равностойни и могат да се справят. Първите организирани състезания по off road за жени се провеждат през 2002 година с името „Нежна Мощ“. След кратко прекъсване, през 2005 година в Троян се възраждат дамските състезания под името „Грация и Мощ“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.