Клуб на пътешественика

0
 

Сподели

Shares

От известно време София си има „Клуб на пътешественика”, който се намира на ул. „Виктор Юго” 5, точно до Орлов мост. Мястото ще функционира в няколко направления. През деня между 13 часа и 19 часа ще бъде инфо център с библиотека с книги и пътеводители за пътешествия и карти и гидовници за любителите на планините и екстремните спортове.

Можеш да седнеш на чувалите, пълнени със слама, да си четеш нещо и да си пиеш кафе, чай, бира, лимонада или оранжада.

Вечер това ще е мястото за провеждане на презентации, прожекции на филми, обучения и курсове,  както и тематични вечери – всичко за хората, които обичат да пътуват и спортуват. Но полезната дейност на клуба се разпростира и по-надалеч от улица „Виктор Юго“. Част от организираните обучения са изнесени навън. Като например вече отминалите курсове за поддръжка на велосипед, който се провежда в базата на „Байкария“ на Беглика и долекарска помощ в планината и по време на пътуване на хижа Мальовица.

Идеята е това място да се превърне в един сборен пунк за пътешественици, планинари и любители на екстремните спортове, където да можеш да получиш информация за затънтени местенца или да споделиш за някое интересно пътуване или експедиция.

За програмата и повече информация можете да посетите фейсбук страницата или просто да отскочите на място.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.