Специалният брой на 360°

2
 

Сподели

Shares

360 градуса, приключения без граници

Вече повече от 60 години хората са заменили воденето на война с търсенето на приключения. Може би гидът Жак Балма от Шамони първи намира „пътеката“, когато през 1786 г. придружава един швейцарски професор към покрива на Европа. Но и това не е съвсем вярно. Още по времето на Александър Велики и преди всяка писмена среда, оставена ни от великите антични историографи, светът е пленен от искрата на търсещия приключенец. Често пътешествията са били съпровождани с кървави сблъсъци, понякога силите не са стигали за обратния път към дома. Снежни върхове, бездни, ледове, вулкани, джунгли, пустини и морска шир са заставали като непреодолима преграда пред тази непримирима брънка от човечеството. Приключенията са раждали легендите и именно приключенстващите са материализирали стремежа към нови хоризонти.

Изданието за ценители „360 градуса приключения“ е опит да отворим нов прозорец заедно – „Одисея-ин“ и „Стената“, организатори на ежегодните „Дни на предизвикателствата“ и „Зелени дни“, и екипът на медията 360. Опитали сме се да предложим един обобщаващ поглед към най-интересното в света на приключенията и пътешествията, да уловим миговете, в които адреналинът бие в слепоочията, да говорим за каузата и гражданската позиция, да погледнем света през очите на твореца, да представим снимки, които изразяват стремежа към красота и свобода в нашия тъй разделен свят. Запазили сме специално място за случващото се в България и за някои българи, които не трябва да забравяме. За останалото думата е ваша: очакваме разказите ви за събитията и местата, които ви правят щастливи, вашите снимки, коментари и идеи.

АКЦЕНТИТЕ В БРОЯ:

Ясен Савов – европейски шампион по парапланеризъм 2012 (крос кънтри)

Българска експедиция с първи изкачвания на два нови петхилядника в Пакистан

Експедиция на Владимир Донков в Северния полярен кръг

Блиц интервю: Росица Митова, Милчо Левиев, Владимир Донков, Анжела Недялкова

Не всяка дъска с колелца е скейт, приятелю! – лонгборд, фрийборд, снейкборд, флоуборд, маунтинборд

Професия Адреналин: Свилен Иванов (акробатичен пилот и инструктор), Радка Петкова (каскадьор и състезател по ледено катерене), Росен Желязков (професионален и технически водолаз), Румяна Русева (инструктор на планински спасители), Юрий Гяуров (огнеборец и бивш оперативен дежурен на София)

Антоан льо Менестрел – Между земята и небето: поет на вертикала

Пустинни предизвикателства: на собствен ход, с колела, борд, парапланер, или на гърба на добрата стара камила

Супер маратон Ком-Емине 2012

Проклетия – планина на граница

Между два свята – Сочи

В Индия със и без ски: Гулмарг – няколко по-дълги мига щастие

До Алпите и назад

Людмил Янков – стъпки във въздуха

Изгубено и намерено: Изгубената зима

Треска за сняг и парти: музикални фестивали на високо (надморско) равнище

Карикатурите на Чавдар Николов

Първи стъпки в метеорологията

Художник на корицата е Виолета Заранкова.

                                                   КУПИ ТУК 

Разгледайте още актуални продукти в  онлайн магазина на списанието. 

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. За съжаление списанието от моя гледна точка е доста бедно като материали. Ясно е, че рекламата е важен момент от съществуването на всяко едно списание, но все пак не е редно да заема толкова голяма част от страниците му. Освен това мисля че са пропуснати доста спортове, които е полезно да намерят отразяване и имат немалко последователи в България. Такива са спелеологията, рафтинга, каньонинга. Надявам се в следващ брой да има материали и за тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.