ON! Fest 2012: включи се!

0
 

Сподели

Shares

ON Fest 2012

ON! Fest 2012, който ще се проведе между 21 и 24 септември, e единствен по рода си фестивал в България и на Балканския полуостров, който събира на едно място различни течения на градската култура и представя най-интересното в съвременното градско изкуство, забавления, спорт и начин на живот. И тази година той ще се проведе с генералната подкрепа на Столична община и под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, а допълнителното удобство за посетителите е новата метростанция, която се намира точно пред вратите на фестивала.

ON! Fest не само ще представи различните лица на градската култура, но и ще срещне и запознае посетителите с любопитни общности, каузи, хобита и личности. Амбицията на организаторите е всеки участник и посетител да изживее своето специално ON! приключение. А ето какво може да включва то:

ON Fest 2012

Най-голямото международно графити събитие в България! Това обещават организаторите на ON! Graffiti – Rush. Звезди на европейската графити култура, български артисти, 10 състезатели и всеки любопитен начинаещ разполагат с разширената зона за street art и графити на ON! Fest 2012. И още в програмата: конкурс за млади артисти (до 20 години), демонстрации, състезания, работилници и лекции от Omsk167 – Лайпциг, Caparso и Slider от Дрезден, миналогодишния участник Brus от Рим, както и българските артисти GOAT, Dilom, Esteo, Funne и 4+.

ON! Sports – може и да не се включите, но ще гледате в захлас! Специални гости на паркур и фрийрън събитието са невероятни атлети, членове на World’s Parkour Family – Chris Harmat, Kevin Fluri, Adam Lachner и Tomi Nameth от Швейцария и Pem Zoltan и Abel Kocsis от Унгария. Демонстрации и уроци от най-добрите представители на българската паркур и фрийрън общност – организаторите на зоната Илко и Дидо от Freerun Bulgaria и техния тим, East Side Team, Team Grace и др. Програмата на ON! Sports включва и турнир по стрийтбол, в който голямата награда за отборите-победители при момчетата и момичетата, навършили пълнолетие, е пътуване с покрити разноски и посещение на мачa Фенербахче – Бостън Селтикс в Истанбул през октомври. А също така Big AirBag за скокове с велосипед и Bike Trial зона за напреднали байкъри, 6-метрова стена за катерене, всекидневно дрифт шоу с професионални пилоти и състезания за колички с дистанционно управление.

ON! Anime – зоната за японска култура под егидата на клуб „Накама” на ON! Fest 2012, ще предложи обновена селекция на най-интересното в съвременната и традиционна култура на далечния Изток. Косплей конкурс и ревю, в които феновете се обличат като любимите си известни герои от Аниме, Манга или видео игри, ще бъдат допълнени от конкурс за рисунка по зададена на място тема, образователни лекции и видео прожекции. А за по-сръчните – работилници за традиционните японски изкуства оригами и киригами, и модерното – пиксел арт. Специалното допълнение тази година е лекция за явлението „стийм пънк” и уъркшоп по изработка на картички в този стил.

Най-добрите танцьори, над 20 вида танци и 20 школи ще участват в организираната от Dance Academy и Makosa Nostra ON! Dancе зона на ON! Fest. Синоптиците предвиждат, че 22 септември ще е слънчев. Обещаваме, че ще е и горещ: това е латино денят на ON! Dance. Всички посетители на ON! Fest ще могат да получат уроци от най-добрите салса и латино школи у нас. За финал на съботната вечер – Zumba Glow Party със специалното участие на Betsy Dopico – член на личния отбор на създателя на латино фитнеса Бето Перез. Неделният 23 септември на ON! Dance е посветен на уличните танци: хип-хоп и брейкденс от школите Makosa Nostra, X-Energy Crew, Sleepwalkingz, и други. И накрая: впечатляващи денс батъли в дисциплините New Style Hip Hop и B-boying.

Епични сблъсъци ще се разиграват и в ON! Gaming – зоната за игри и технологии на ON! Fest 2012. Програмата на най-голямото геймърско събитие у нас включва турнири по трите най-популярни игри в България – Counter Strike 1.6, League of Legends и Starcraft II. Посетителите ще се насладят и на вълнуващи представяния на технологични нововъведения, ще имат възможността да изпробват най-новите геймърски джаджи и конзоли и да тестват новата Assassin’s Creed III: Liberation за PS Vita, която се разработва в България. ON! Gaming е мястото, където ще се лее течен азот на Overclock-състезанието по тунинг на мощни компютри и всички желаещи ще могат да изпробват сили и на виртуални стрелбища, сцена за виртуални спортове, както и на аркадните игри. ON! Gaming е и зоната на големия финал на ON! Fest 2012 – на 24 септември парти-премиера на World of Warcraft: Mists of Pandaria. Вход свободен и всички са добре дошли!

ON! Fest 2012 е домакин и на две международни събития с кариерна и бизнес насоченост.

Конференцията Game Dev Summit Bulgaria 2012 ще разгледа развитието на гейм индустрията у нас и в ЕС. Тя ще срещне посетителите си с някои от най-талантливите унищожители на свободното ни време – създателите на компютърни, видео, конзолни, уеб-базирани и мобилни игри. Тази година на GDS Bulgaria 2012 ще присъстват личности, които диктуват и променят „правилата на играта“ в международен план. Наши гости ще бъдат и представители на най-големите български (или работещи в България) студия. НБУ ще представи новата си бакалавърска програма, която ще подготвя кадри за гейм индустрията.

Очакваме както професионалисти, така и хора, които обичат игрите, искат да надникнат в кухнята на тяхното създаване, желаят да превърнат любимото си хоби в професия или просто да научат повече за развлекателния бизнес, който с очаквани годишни приходи от почти $ 70 милиарда, накара музикалната и кино индустрия да позеленеят от яд.

ON Fest 2012

Първата българска музикална борса MusicPRO пък ще събере на едно място представители на всички професионални браншове и компании, свързани с музикалния бизнес у нас и ще им предостави възможността да се срещнат, запознаят, да предлагат, купуват, разменят продукти и услуги. Всичко това ще се случи в 3 основни модула – конференция, базар и шоукейс сцена, на която над 20 млади български групи и изпълнители ще се представят пред професионално ориентирана публика. Конференцията на MusicPRO включва лекции и работилници на различни теми, които вълнуват музикалните професионалисти у нас – от практически умения като осветление, звук, PR и турмениджмънт, през финансовите инвестиции до артистичния мениджмънт и авторското право. Двете дискусии, с които ще приключи програмата в двата дни на MusicPRO ще обсъждат най-бързо развиващия се сектор у нас – фестивалният, както и отношенията между музикалния бизнес и институциите, от които той зависи.

Начало на всичко това ще даде ON! Партито „HMSU Класика” на 21 септември със звезден диджейски line-up, в който влизат създателят на интелигентния и атмосферичен дръмендбейс LTJ Bukem, ветеранът в тъмния електронен звук Gridlok и майсторът в смесването на рага вибрациите с танцувален дръм енд бейс Shy FX. Заедно с тях публиката ще надъхват и римите на Stamina MC. Чуждите гости ще бъдат подкрепени и от екипа на H.M.S.U. – Konspirator, EXo, Targy, Mocks, Ogonek и Acidtrip.

ON! Fest e на http://onfest.bg/ и на http://www.facebook.com/ONfest

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.