Тодор Спасов поканен на RBCD в Уелс

0
 

Сподели

Shares

Скачачът Тодор Спасов получи покана и ще участва в още един кръг от тазгодишните серии Red Bull Cliff Diving. Това е състезанието в Пемброкшир (Уелс), което ще се проведе в периода 7-8 септември 2012 г.

За сезон 2012 българинът бе официално поканен да участва в три от общо седемте кръга от календара на шампионата Red Bull Cliff Diving – спирките в Норвегия, Португалия и Ирландия.

За тези състезания той получи уайлдкарт на база отличното си представяне в квалификациите на сериите през януари в Австралия. Предвид представянето на Тодор в трите надпревари, организаторите взеха решение да го поканят да се състезава и в Уелс.

Още по време на състезанието в Португалия Тодор Спасов получи контузия в областта на сухожилията на таза и бедрото, която постави на изпитание участието му в следващия кръг в Ирландия. Въпреки това българинът не се отказа и изпълни скоковете си във всички състезателни дни.

Коментирайки предстоящото състезание в Уелс и подготовката си за него, Тодор сподели: „В момента, в здравословно отношение се чувствам добре, контузията ми почти е отшумяла. След състезанието в Ирландия ми отне доста време да се възстановя и сега все още съм много внимателен. Гледам да не натоварвам крака си, за да съм в топ форма за състезанието в Уелс. За щастие през последната седмица успях да проведа интензивна подготовка и се надявам да демонстрирам пълния си потенциал на британска територия.“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.