„Аларма Пънк Джаз” с нови „Фестивални турнета”

0


Дата на събитието: 17.08.2012

Сподели

Shares

След успешните тренировки с поляците Keira Is You и нюйоркския авангардист Сет Хъбърт-Фаерголция, с които фестивалът обиколи Скопие, Пловдив и Велико Търново тази пролет, „Аларма Пънк Джаз” излиза от София и започва да развива новата си секция „Фестивални турнета”.

Започваме с Rosenquarzexpress (София/Мюнхен), които ще представят „Аларма” на тазгодишното издание на „Беглика Фест”.

Iliana & Rosenquarzexpress, както е цялото име на групата, e музикалната авантюра на Илияна Бешкова (р. 1979г.) с цел духовно, пък и физическо оцеляване в трудни, а освен това и задгранични времена. „Изтормозена от монотонното и безразлично към човека ежедневие” (по собствените й думи) в богаташкия град Мюнхен, където живее от 1998г., Илияна непрекъснато търси и се опитва да събира различни и разнообразни музиканти, които да претворят на сцена причудливия свят на Rosenquarzexpress.

В София участниците в групата й (известна понякога и като „Радиоактивните вълци”) са Георги Маринов (Воцек и Чугра), Нели Воева (Други Гласове), Свилен Иванов (Трендафил, Рампарт) и Светослав Иванов (Ас), в Мюнхен в групата в момента участва още мексиканският китарист Пако Хаймес (Radio Minga, Peyote Sunset). Песните са авторски, понякога в комбинация с кавъри на „Воцек и Чугра”, „Нова Генерация” и Хюго Рейс (Dirtmusic, ex-Bad Seeds).

През годините Илияна Бешкова е участвала на множество фестивали – от „Берксток” до „Аларма Пънк Джаз”, а това лято събира нова група за турне, включваща Свилен Иванов – бас, Павел Стойчев (Surbahar, Band Of Mad Women) – барабани, фотографът Румен Димитров (от разстояние) и Verena Kraemer – видеоартист от Мюнхен.

По-късно през есента предстоят студийни записи на Rosenquarzexpress, които ще бъдат издадени от „Аларма Пънк Джаз”. Очакваме ви на петото юбилейно издание на „Беглика Фест”, които са нашите първи фестивални домакини за сезона и където групата ще излезе на сцената със специални гост-музиканти от мизийския ъндърграунд.

Концертът на Rosenquarzexpress, както и други концерти от програмата на Беглика, ще бъде записан и излъчен по програма „Христо Ботев“ през септември.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.