XCO ADVENTURE CUP за трета поредна година

0


Дата на събитието: 21.09.2012

Сподели

Shares

До края на август феновете на приключенията на открито могат да се регистрират за участие в третото издание на XCo Adventure Cup – екстремното състезание на България.
Регистрацията е отворена за всеки, който има добра физическа подготовка, умее да работи с карта и компас и да се придвижва сигурно в планински терени.
Регламентът изисква и основни познания в скално катерене, спускане на рапели, колоездене,и гребане. Всички екипи са от двама души, като изключително се залага на партньорството – никой не може да финишира сам, нито да се отделя от съотборника си на повече от 100 м по време на надпреварата.

XCO ADVENTURE CUP СЪБИРА СМЕЛЧАЦИТЕ ЗА ТРЕТА ГОДИНА

Стартът е на 21 септември, като в рамките на 2 дни участниците ще трябва да преминат дълго над 200 км, но достъпно трасе някъде из страната. Подробностите за маршрута се пазят в тайна до самия старт. Трекинг, колоездене, бягане, спускане на рапел, скално катерене, ориентиране и издръжливост ще са предизвикателствата пред екипите от по двама души.

Новото в сравнение с предишните издания на надпреварата е включването на водни дисциплини – гребане и плуване, както и проникване в пещера. Локацията също е различна и стартът няма да е в близост до София.

XCO ADVENTURE CUP СЪБИРА СМЕЛЧАЦИТЕ ЗА ТРЕТА ГОДИНА

Очаква се участие на близо 40 отбора, а за успешното провеждане на състезанието са ангажирани съдийски екип от професионални алпинисти, спасители с дългогодишен опит, както и водещи български фотографи в спортовете на открито.
Основни спонсори на проявата в края на септември са водещи марки, производители на екипировка за екстремни спортове: Silva, Gerber, Scarpa, Smartwool, Ryders, GoPro, DirectAlpine, Ortik, BlueIce, а транспортът на съдийските екипи е осигурен от Nissan .
Регламент, видео и снимки от XCo Adventure Cup 2011 и 2010 можете да намерите на уебстраницата на състезанието.

За XCo Adventure Cup:

От 2010 г. XCo Adventure Cup възстанови екстремните планински състезания от Adventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни – емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra. Миналата година победители станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков, които изминаха трасето София-пл.Верила-Рилски манастир за чисто време 15 часа и 10 минути. За изминалите две години 84 състезатели преминаха успешно по трасетата на състезанието и усетиха тръпката от борбата за оцеляване сред природата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.