Беглика фест 2012

0


Дата на събитието: 17.08.2012

Сподели

Shares

Тази година необикновеното събитие ще се случи от 17 до 19 август на добре познатата локация – бреговете на язовир Голям Беглик в Западни Родопи.

Унгарците от Fokatelep, лондонската звезда на balkan beat електрониката Penny Metal, полските етно-джаз експериментатори от Etnomalia, берлинчаните от BalkanVision и много други ще превърнат в уникално музикално преживяване петото издание на Беглика фест.

До сцената обаче тази година музикантите и публиката ще могат да стигат с водни таксита през язовира. За страдащите от морска болест специален маршрут през музея на гората ще води до фестивалната зона, където гостите на феста ще могат да научат повече за горските екосистеми.

Въпреки силната музикална програма обаче фокусът на събитието е дневният Форум „Бъдеще“. Той ще събере новаторските гледни точки за алтернативите в образованието и възможните изходи от задънената улица на бългрската образователна система с някои от най-атрактивните лектори по темата. Фоумът ще е целодневен и включва дискусии, лекции и игри по темата. Идеята на Форум „Бъдеще“ е да създава и развива беглишка общност от млади и активни хора, които да предлагат свежи алтернативи на някои от най-наболелите проблеми пред обществото ни.

Както винаги фестивалът предлага и шарена програма от десетки работилници, уъркшопи, семинари и случки из беглишката гора: от везане на традиционни български шевици през ленд арт работилница до йога лагер и стари народни игри и много други, които допълват палитрата от преживявания за гостите на фестивала. 

Малка сцена, качена на дърво, изобретена от АСЕМ – Асоциация за строителство с естествени материали, пък ще е новото предизвикателство пред диджеите в гората, които ще трябва да се качат високо над стандартните си представи за местоположение на пулта.

Фокусът на Беглика фест е естественото общуване между човека и природата, развиване на беглишката общност, дискутиране на най-важните обществени проблеми и търсене на алтернативни решения. Основният акцент тази година ще бъде дневният Форум Бъдеще, който ще търси алтернативи в образованието и дискутиране на проблемите в българската образователна система.

Беглика фест 2012 ще даде възможност на всички посетители да се включат в разнообразната програма на фестивала – работилници, уъркшопи, семинари, йога лагери, народни игри и още много изненади.

Билети за фестивала


Билетите за Беглика фест 2012 са на цени от 55 лева за единичен билет, 90 лева за семеен и 80 лева за комбиниран билет с включен автобусен транспорт. Билетите могат да бъдат закупени от мрежата на Тикетстрийм и техните партньори в цялата страна, както и онлайн на официалната им страница. Билетите включват държавната къмпинг такса, водоснабдяването и електрификацията, сметосъбирането, охрана, логистика и фестивалната програма.

Фестивалът включва две къмпинг зони – Централна на около 400 метра от входа на фестивала и Семейна къмпинг зона на разстояние около 1500-2000 метра от началото на фестивала.

С цел избягване на задръствания и замърсяване на района на фестивала движението на автомобили ще бъде ограничено по 4 километровия черен път до фестивала, а колите ще могат да бъдат паркирани на охраняем паркинг в близост до язовирната стена.

Организираният транспорт от София, който върви в комплект с тридневния билет е автобус, който тръгва в петък от стадион Васил Левски от 8.00 до 9.00 часа, връщането е в неделя в 18,00 часа и в понеделник в 11,00 часа, в зависимост от избора на билета.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.