Веломаршрут в Природен парк „Странджа“

0
 

Сподели

Shares

Дирекцията на Природен парк „Странджа“ към Агенцията по горите започва да изгражда веломаршрут край черноморския бряг на парка.

Проектът е финансиран от Княжество Монако и трябва да бъде завършен за 10 месеца.

Изграда се кръгов веломаршрут „Устието на река Велека – местността „Царското кладенче“ – село Бродилово. Изгражда се и регионална мрежа от информационни центрове на парка Странджа.

Веломаршрутът с дължина 35 км преминава през землищата на селата Синеморец и Бродилово в община Царево и през територията на защитената местност „Устието на река Велека“.

Експерти от парка подготвят маркирането и монтиране на информационни табели.

Предстои изработка на триизмерна дигитална карта на трасето и публикуването й в интернет, както и отпечатване на информационна брошура.

Основна част от проекта е разработването на цялостна концепция за развитието на велотуризма в парк „Странджа“ – най-голямата защитена територия в България.

В деня на Света Марина – 17 юли, в Природния парк „Странджа“ ще бъде открит нов туристически маршрут. Пешеходният преход е от село Сливарово до пещерата – светилище на Света Марина.
Дванадесетте километра се изминават за четири часа.
Маршрутът е оформен по проекта „Опазване и възстановяване на редки и защитени растителни видове на територията на Природен парк Странджа“, финансиран по европейска програма.

Сборният пункт на 17 юли е в Сливарово, до параклиса на Света Богородица, в 8 ч.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.