Узана Поляна Фест 2012

0


Дата на събитието: 14.07.2012

Сподели

Shares

Узана Поляна фест е шарено кълбо от зелените инициативи, иновациите и вече реализираните страхотни идеи в сферата на устойчивото развитие в България, в отговор на глобалните предизвикателства пред човечеството.

Фестът стартира през 2011, за да представи накуп всички уникални хора и техните инициативи, подкрепени от Програмата за малки проекти към Глобалния Екологичен Фонд в България за петте години на съществуването й. Днес вече е самостоятелна, устойчива и чакана в региона и страната инициатива!

От конна езда, през био-шотове, приключенски вело-парк, пътешествие из еко-пътеки с беседи, музикална сцена, изработка на Рило-Пирински традиционни амулети, изложение и дегустации на био-продукти, зелено образование за деца, дебат за възможностите на алтернативна енергия, семинари за биологично земеделие, работилници, форуми – програмата е динамична мешавица от всичко хубаво, което се случва в сферата на устойчивото развитие в България.

УзанаПолянаФест е иновативен фестивал на практиките за усточйиво развитие, който показва нагледно как добрите зелени идеи имат приложение.

Програмата включва музика, вело-парк, конна езда, изработване на амулети, работа с вълна и всякакви невероятни демонстрации, био-дегустации, работилници, семинари, вело и пешеходни походи и пътешествия по еко-пътеки, алтернативни енергийни източници, месене на хляб.

Партньор в организирането на събитието е община Габрово и Министерство на околната среда и водите.

Повече инфо за фестивала и програмата тази година – вижте на  сайта на организаторите!!!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.