Гари Хънт спечели RBCD в Норвегия

0
 

Сподели

Shares

Световният шампион в сериите Red Bull Cliff Diving (RBCD) за 2010 и 2011 г. Гари Хънт спечели второто от сезон 2012 състезание в Норвегия.

Британецът надви мъглата, дъжда и вятъра, които властваха на извисяващата се на 27 метра височина платформа в Гримщад и си тръгна с победата, оставяйки след себе си американците Стивън Лобю и Кент де Монд.

Участниците в българското приключение Red Bull Cliff Search Орландо Дюк и Тодор Спасов, което предхождаше началото на сериите, също се гмурнаха смело в ледената 17-градусова вода.

Скоковете им достигаха скорост от 90 км/ч, но разликата в климатичните условия по време на тренировките и състезанието определено повлия на представянето им. Въпреки това двамата завършиха успешно надпреварата, класирайки се съответно на 5 и 11 позиция.

Независимо от лошите климатични условия, многобройна публика на каяк, моторни и гумени лодки бе в залива, за да подкрепи състезателите от сериите Red Bull Cliff Diving. За следващата спирка от календара на 20-21 юли 2012 г. шампионатът се мести от северната норвежка земя на португалските териториални владения Азорските острови.

Тук може да видите и видео от състезанието

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.