Изложба на Ричърд Кърн

0
 

Сподели

Shares

В четвъртък (5 юли), от 19:00, VICE и VIVACOM Art Hall те канят на може би най-яката изложба за 2012 – тази на Ричард Кърн.

„Някои известни хора“ залага на цял отбор известни имена от света на киното, музикалната сцена и алтернативен Холивуд.

Сред 36-те цветни фотографии ще видиш звезди като Ева Грийн, Винсънт Гало, Хармъни Корийн, Марк Ронсън, Мерилин Менсън, Айша Ардженто, Ким Гордън, Ник Кейв и други с култов световен статус. Те ще бъдат настанени не в Гранд Хотел София, като злощастната Селена Бийбър-Гомез, а буквално в срещустоящата сграда – вече добре познатата ни VIVACOM ART HALL, и ще останат с нас до 22 юли.

B рамките на изложбата, на 6 юли от 18:30, Ричард Кърн ще изнесе и лекция, по време на която ще покаже последните си късометражни филми, както и ще поговори с публиката за голи момичета, някои известни хора и за себе си.

Ричард Кърн е роден през 50-те години в Северна Каролина и е известен като нюйоркски ъндърграунд артист, занимаващ се с режисиране на филми, писане и фотография. Придобива популярност, снимайки еротични и експериментални филми, в които включва икони на субкултурите като Лидия Лънч, Давид Войнарович, Sonic Youth, Кембра Фалер, Хенри Ролинс и други. Става една от звездите на създаденото от Ник Зед филмово ъндърграунд течение Cinema of Transgression.

Продуцира и издава ъндърграунд списания за изкуство, поезия, фотография и проза. През 85-та Керн режисира видеоклип за песента на Sonic Youth – Death Valley 69, което му прокарва път към нови подобни проекти, включително видеоклипове за King Missile и Мерилин Менсън. На Кърн се приписва и откриването на Лънг Лег, звездата от неговия филм „Ти ме уби пръв” и модела от обложката на албума EVOL на Sonic Youth (кадър от филма).

През 90-те Кърн, чийто баща е бил журналистически фотограф и редактор, превключва почти изцяло към фотографията. Въпреки, че му се приписва слава най-вече за фотографиите му на голи жени, Кърн често снима знаменитости за международни публикации. Представян е като артист в галерията Jousse Entreprise в Париж, както и във Feature Inc в Ню Йорк. През 2007-ма излиза книгата му Action, под редакцията на Даян Хенсън и издадена от Taschen. Тя включва повече от 200 фотографии на голи млади жени.

Кърн е редовен контрибютор за изданията Vice Magazine, Purple, GQ и Playboy. От февруари 2007-ма Ричард Кърн снима рубриката Shot By Kern за телевизия VBS, кадри от която се публикуват ежемесечно във Vice. Английската група The Manhattan Love Suicides взаимстват името си от един от късометражните филми на Кърн.

VIVACOM ART HALL УЛ. ГЕН. ЙОСИФ В. ГУРКО 4 (ПОНЕДЕЛНИК– НЕДЕЛЯ 10:00 –18:00)

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.