International Surfing Day 2012 Sofia

0


Дата на събитието: 30.06.2012

Сподели

Shares

На 30 юни Surfrider Foundation Sofia ви кани да отпразнуваме заедно един от най-значимите за организацията дни – International Surfing Day 2012.

В последните две седмици на юни цял свят празнува чрез различни събития възникването на сърфинга като спорт и възможността да отдадем почит на нашето крайбрежие.Surfrider Foundation организира International Surfing Day за първи път през 2005 г. като няколко местни чествания в САЩ. Близо 10 г. по-късно денят се отбелязва с над 200 събития в 30 страни.

За първи път в България ще отпразнуваме International Surfing Day и то в два поредни уикенда. На 24 юни Българска Асоциация по Екстремни Водни Спортове (BEWSA) и Surfrider Foundation Sofia организират сърфистко събрание, сърф битак, сърф-арт обмяна и много други на плаж Кабакум.Повече инфо тук.

Седмица по-късно Surfrider Foundation Sofia ще отбележи повода с един ден в не толкова сърфистката, но жадна за море и сърф, столица. Очаква ви един дълъг съботен ден, изпълнен с много сърф настроение и качествено забавление, в който най-общо ще ви предложим:

– уъркшоп за малки и големи – забавните  неща, които можем да правим с непотребната пластмаса, за да бъдем верни на нашия  принцип REDUCE-REUSE-RECYCLE. Oт  12:00 ч. в +това. Водещ на уъркшопа е Лидия Маринова – вече сте виждали част от нейните творби по време на изложбата THE TOTE, която организирахме преди няколко месеца.

– „сърф  на асфалта“ или да покараме лонгборд заедно – лонгборд демонстрации и представяне на лонгбордове, предоставени от Stormshop и Loaded boards – Bulgaria. От 16:00 ч. в Борисовата  градина или по-точно – най-външната алея  до бул. Цариградско шосе.

– прожекция на „Surfing the Wild East” – един филм на Рене Екерт и Стоил Димитров. Десет дена след премиерата в Германия на фестивала Nord Norwest Surffilmfest, в 20:00 ч. в +това ще имате възможност да видите триседмичното приключение на трима професионални сърфисти в района на Черно и Каспийско море.

Повече инфо за филма и трейлър може да видите тук.

– и накрая – задължителното AFTER PARTY. От 22:30 ч. в клуб Twins.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.