Англичани спечелиха на Borovets Bike Park Open Cup

0
 

Сподели

Shares

През изминалия уикенд се проведе Borovets Bike Park Open Cup 2012, в което взеха участие 200 състезатели от страната и чужбина. Международното маунтин байк състезание се провежда за втора поредна година в Боровец и събира на място участници от България, Великобритания, Канада, Гърция, Румъния, Украйна и др.

Състезанието беше включено в календара на Mеждународния колоездачен съюз (UCI) и донесе на победителите точки в световната ранклиста. 

Почетната стълбичка за втора поредна година беше завладяна от англичани, като този път Бен Бейкър от отбора на S4P стана първи, а след него се нареди миналогодишният победител Роб Смит от Ram Bikes, който поради падане в последната отсечка на състезателното трасе се забави с няколко секунди и се размина с първото място. На третото стъпало се качи българинът Христо Тодоров от отбора на True Riders, който демонстрира отлично каране и постигна много добро състезателно време, с което заслужено спечели аплодисментите на публиката. 

В отворените категории надпреварата също беше на много високо ниво и участниците в тях показаха отлични умения и резултати. В категорията на юношите взеха участие близо 30 младежи, сред които най-добри времена показаха Мартин Бочуков, който се пребори за първото място, Йоан Нейчев от Drag Racing Team на второ, и Иван Ажи от отбора на Чета++/Velocity на трето място. Младежите се справиха отлично с тежките условия, в които бяха поставени  и заслужено се качиха на почетната стълбичката, където ги чакаха награди от Bike House и детско шампанско.

При жените първото място беше спечелено от рускинята Александра Жирнова от отбора на Race Star,  на второ място oстана Илинда Евтимова от Drag Racing Team, която беше първа на квалификациите, но за съжаление се забави малко повече на финала, а третото място зае Ева Димитрова от отбора Чета++/Velocity. В една от най-оспорваните категории – тази на момчетата с колела без допълнително окачване – първо време постигна Явор Дашев от отбора Difference, Никола Христов от Velocity се пребори за второто място, a Слави Илиев от к.к. Алекси Николов град Варна се качи на третото стъпало на стълбичката.

В категорията на мъжете, където се включиха близо 90 участника, най-добри резултати показа Димитър Гайдов от True Riders, който заслужено се качи на първото място на стълбичката. След него с разлика от 5 секунди финишира Валентин Пашков от Industrial.bg и зае второто място, а веднага след него с разлика малко повече от секунда финишира гъркът Ioannis Ioannou и зае третото място на подиума.

Състезателното трасе бе подготвено според високите стандарти на Mеждународния колоездачен съюз (UCI). За победителите в отворените категории бяха  подготвени награди от Ram Bikes, а в UCI  категорията имаше примамлив паричен награден фонд.

Тук може да видите пълните резултати.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.