DARE2b Bike Trial шоуДата на събитието: 16.06.2012
0

Сподели

Shares

Бен Травис и Рос Макартър от отбора M.A.D. ще направят Bike Trial демонстрации за публиката в София и Пловдив.

Феновете на велосипедния спорт ще имат възможност да се насладят на уменията на двама състезатели от отбора M.A.D. – Великобритания, спонсориран от световноизвестната марка за спотни стоки DARE2b.

Шоуто в София ще се проведе в петък, 15 юни 20120, от 19 часа пред паметника на Съветската армия – обичано място от феновете на велосипеда.

Шоуто в Пловдив ще се проведе с подкрепата на клуб „Крива спица“ на територията на Велопарк Пловдив в събота, отново с начален час 19 часа.

За шоуто ще бъде изградено временно трасе с препятствия от палети, пънове, автомобилни гуми и варели, като райдърите ще използват за трикове и елементи от градската среда – стълби, прагове, огради.

Освен гостите от Великобритания в спектакъла ще се включат и представители на спортен клуб „Байктраял София“, които допълнително ще покачат градуса на шоуто.

Феновете ще имат възможност да се насладят на специален DJ set, представен от Monster Energy, а Drag Bicycles ще представят най-новите си модели велосипеди.

Какво е байктраял (biketrial, trials)?

Байктраял е дисциплина в колоезденето, като основна цел е преодоляването на различни препятствия в градска или естествена среда. Преминаването на препятствия става чрез различни скокове с колелото.

Именно поради тази прична е изключително важна физическата подготовка на колоездача. Самите препятствия могат да бъдат различни по размер и форма, а за тренировки се изграждат изкуствени трасета от палети, макари, варели, гуми и т.н.

Основната идея е да не се стъпва с крак върху препятствието, кото по време на състезание стъпването се отчита като наказателна точка – участникът с най-малко наказателни точки печели състезанието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.